Stiri

Parc solar pe acoperisul unei hale din Ilfov

Retailerul european SELGROS CASH&CARRY va monta un parc solar pe acoperisul unui dintre magazinele pe care le detine in Romania.

Parcul solar pe care compania SELGROS doreste sa il construiasca pe acoperisul magazinului propriu din Pantelimon reprezinta primul pas pentru folosirea mijloacelor alternative de energie.

„Panourile fotovoltaice sunt amplasate pe acoperisul magazinului nostru din Pantelimon. Este vorba doar de prima investitie, vor urma si altele, intotdeauna deasupra unor magazine Selgros”, a declarat Alexandru Vlad, director executiv al Selgros Cash & Carry Romania.

Capacitatea proiectului care va fi dat in functiune in luna noiembrie va fi de 1 MW, potrivit Transelectrica, iar investitia s-ar putea ridica la 2 milioane de euro.

Lantul de magazine SELGROS CASH&CARRY are o cifra de afaceri de 780 de milioane de euro si este unui din cei mai mari retaileri locali. Compania detine peste 70 de magazine, dintre care 19 in Romania, peste 45 in Germania si 11 in Polonia.

Decizia comerciantului de a construi un parc solar pe acoperisul unui magazin a fost luata in contextul in care multi specialisti sustin ca energia solara va fi zona din care se va naste al doilea boom al regenerabilelor dupa eoliene, mai ales tinand cont de schema de sprijin foarte generoasa pentru parcurile fotovoltaice.

sursa
Related Articles

Back to top button