Stiri

E confirmat: firma elvetiana investeste de 20 mil. euro la o fabrica in Caransebes

sursa poza

Construirea fabricii de peleti la Caransebes a devenit certitudine.

O delegatie a concernului elvetian Globernica Group se afla zilele acestea, in municipiul de pe Sebes si Timis, pentru a pune la punct ultimele detalii pentru demararea investitiei, a carei valoare se ridica la 20 de milioane de euro.

In 15 februarie 2013, administratia locala si elvetienii vor semna contractul de vanzare-cumparare pentru cele 12 hectare de teren, unde va fi construita fabrica. Lucrarile vor incepe in aceasta primavara si se aproximeaza ca vor fi gata în doi ani. Potrivit primarului Marcel Vela, această fabrica va oferi caransebesenilor si locuitorilor din zona, sute de locuri de munca.

La sfarsitul anului trecut, consilierii locali au aprobat dezmembrarea unei suprafete de aproape 30 de hectare din zona investitională TMD in parcele mai mici pentru ca acestea sa fie puse la dispozitia potentialilor investitori. Administratia locală primise deja o solicitare concreta din partea concernului elvetian Globernica Group, care avea nevoie de cel putin 10 hectare de teren pentru a construi o fabrica de peleti si o centrala pe biomasa.

Investitorii elvetieni s-au aratat atunci interesati de terenurile municipiului din zona TMD, care, in opinia lor, se preteaza foarte bine pentru o eventuala investitie, datorita accesului la calea ferata, la cele doua drumuri existente in zona respectiva dar şi la reteaua de electricitate.

sursa/sursa
Related Articles

Back to top button