Stiri

Ne intoarcem la Brasov: o noua investitie pentru o fabrica de 8 – 10 mil. euro

sursa poza

Rolem Codlea este prima companie multinationala din domeniul automotive care a patruns pe piata romaneasca. Compania se extinde la Cristian si angajeaza inca 200 de persoane!

Rolem SRL Codlea, parte a grupului german Hib Trim Part Solutions – prima multinationala din domeniul automotive care a patruns pe piata romaneasca, isi va extinde in acest an activitatea cu o noua fabrica care va fi deschisa in comuna Cristian, in cadrul Olympian Park, detinut de americanii de la General Electric.

Razvan Urdea, directorul general al Rolem, a anuntat ca investitia se va ridica la aproximativ  8 – 10 milioane de euro, iar odata cu punerea in folosinta a acesteia vor fi create pana in 200 de noi locuri de munca.

In prezent, grupul german detine o fabrica la Codlea si una in Germania, 90% dintre angajatii productivi fiind in Romania.

Potrivit lui Urdea, anul acesta se mizeaza pe o crestere a afacerilor grupului de la 65 la 70 de milioane de euro. „Este o crestere usoara, dar buna. Initial ne-am gandit la o crestere de pana la 80 de milioane de euro, dar clientii nostri ne-au explicat ca este posibil sa nu faca comenzile prevazute initial, asa ca am amendat putin acest buget. De altfel, de asta am si luat decizia de a deschide o noua capacitate de productie – deoarece am primit proiecte noi pe care urmeaza sa le derulam in Romania”, a precizat Urdea.

La fabrica din Codlea sunt angajate aproximativ 1.200 de persoane, anul trecut fiind create 200 de locuri de munca. „Deocamdata nu avem probleme in a gasi muncitori. Poate si pentru ca zona Brasovului, care a fost una destul de industrializata, a avut o forta de munca bine pregatita in acest sens”, a spus Urdea.

sursa poza

Firma Rolem a fost infiintata in toamna lui 1994, cu un numar de aproape 300 de angajati si pentru inceput un contract solid cu Mercedes. Atunci aceasta era detinuta in coproprietate de concernul german Daimler si de omul de afaceri Ion Tiriac. In 1998, Daimler a vandut divizia de componente de lemn catre Draexlmaier. In 2010, grupul german a fost cumparat de fondul de investitii german Mutares AG, acesta relansand productia de serie pentru alte noi piese pentru gama BMW. In prezent, cei mai importanti clienti ai companiei Rolem sunt BMW, Daimler si grupul Volkswagen-Audi.
Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul masinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

sursa




Related Articles

Back to top button