Stiri

Eco-parc industrial pe 55 ha in Baia Mare

sursa poza

Primăria municipiului Baia Mare intenţionează să construiască, printr-o finanţare externă, un parc eco-industrial pe terenul din apropierea fostului combinat chimico-metalurgic „Cuprom”, acum închis.
Conform proiectului, autorităţile locale vor susţine construcţia unui parc fotovoltaic, hale industriale şi sediul unei potenţiale universităţi locale. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 55 de hectare, teren expus luminii solare pe tot parcursul unei zile.

Valoarea de implementare a proiectului a fost estimată la aproximativ 200.000 de euro. Terenul pe care urmează să fie construit parcul aparţine unei bănci comerciale şi firmei ce a administrat fostul combinat. Primăria împreună cu cele două entităţi economice au finanţat un studiu de fezabilitate privind construcţia eco-parcului găsindu-l aplicabil.

„Intenţia noastră de a construi un eco-parc având multiple întrebuinţări e mai veche şi a debutat în momentul în care a fost obţinut o linie de finanţare sud-est europeană. Proiectul a fost derulat pe durata a trei ani de zile şi urmează să aibă şi susţinerea Consiliului Local. Suntem în faza finală a studiilor, însă mai trebuie parcurse etapele pur administrative dintre primărie, bancă şi proprietarul terenului”, a declarat coordonatorul proiectului, Dan Carpov.

Administraţia locală mizează pe interesul partenerilor ce deţin terenul din apropierea combinatului chimico-metalurgic „Cuprom”, surse de finanţare externă, precum şi bugetul local. Până la demararea proiectului, primăria Baia Mare are de construit o hală industrială pentru o companie americană care în trei luni de zile va începe să producă volane destinate industriei auto.

sursa
Related Articles

Back to top button