Ghiduri și SfaturiStiri

Eficienta maxima in incarcarea si descarcarea marfurilor: Sisteme de andocare de la CRAWFORD HAFA

Cei care activeaza in domeniul industrial, detin spatii de productie si asigura transportul diferitelor marfuri sau produse, stiu cat de important este sa detina solutii tehnice complete pentru incarcarea, descarcarea sau transbordarea acestora. Un sistem de andocare poate asigura eficienta maxima in aceste procese, iar specialistii de la CRAWFORD HAFA furnizeaza solutii tehnice de andocare adaptate necesitatilor fiecarui client.

echipamente-de-andocare

Crawford Hafa  este unicul importator in Romania pentru echipamentele de andocare (rampe de incarcare-descarcare, obturatoare termice, usi sectionale, usi rapide) cu brandul ASSA ABLOY. ASSA ABLOY este unul dintre liderii mondiali in furnizarea de echipamente pentru constructii industriale. Programul extensiv pentru usi industriale si echipamente de andocare, combinat cu un service profesional este principalul motiv pentru care majoritatea clientilor prefera ASSA ABLOY ca unic furnizor de servicii.

Toate produsele noastre sunt destinate aplicatiilor industriale, iar pentru clientii nostri asiguram servicii complete incepand cu alegerea echipamentelor, transportul la amplasament si montajul acestora, iar ulterior asiguram service periodic pe baza unui contract de mentenanta sau interventii la solicitarea clientului.

Astfel, pe baza documentatiei dumneavoastra, a cerintelor si a optiunilor dorite stabilim de comun acord echipamentele cele mai potrivite pentru fiecare caz în parte. La data stabilita prin contract pentru livrare, echipamentele ajung la santierul beneficiarului si echipele noastre de specialisti vor monta si preda in stare de functionare toate acestea.

Tot ce trebuie sa stii despre SISTEMELE DE ANDOCARE furnizate de CRAWFORD HAFA

Sistemul de andocare este compus din rampa de egalizare, usa sectionala, obturatorul termic, tampoane de cauciuc:

1.RAMPA DE EGALIZARE este de 2 tipuri – manuala (actionata cu mana) si hidraulica (actionata electric)

Clapeta rampei este de mai multe lungimi si de mai multe tipuri. Actionarea clapetei se face cu ajutorului unui cilindru cu piston.Totusi o clasificare a acesteia ar fi urmatoarea:

  • clapeta “swing” – batanta care se pozitioneaza pe camion
  • clapeta telescopic – care iese din rampa, odata ce a fost actionata

Rama rampei este de mai multe tipuri si vine in intampinarea nevoilor antreprenorilor generali. Ca si modele as aminti: rama “T”, rama standard, rama care se sudeaza de structura metalica a locasului rampei, peste care se toarna cota finala de beton. In cazul in care constructorul doreste sa avanseze cu pardoseala finala mai repede, exista variante de rama, care se inglobeaza in beton, ancorate bine in structura metalica, iar de aceasta rama se sudeaza mai apoi rampa de egalizare. Cota de egalizare(+- fata de cota”0”) difera in functie de lungimea rampei, de clapeta acesteia, etc.

Rampele de egalizare pot fi vopsite in RAL, sau pot fi galvanizate la cald, pentru conditii de expoatare mai diferite.

2. USA SECTIONALA este clasificata in 4 tipuri, in functie de tipul de deschidere a acesteia:

-usa cu deschidere standard: usa se intoarece paralel cu pardoseala

-usa cu deschidere “high lift”: usa urca in fuctie de spatiul disponibil, dupa care se intoarece paralel cu pardoseala

-usa cu deschidere “low lift”:usa se intoarece imediat, parallel cu pardoseala, iar arcurile sunt montate la capatul sinelor.

-usa cu deschidere pe verticala: usa care de deschide culisand pe verticala.

Aceste usi sunt actionate mecanic, cu ajutorul unui lant, sau electric cu ajutorul unui motor.. In cazul in care usa se actioneaza electric, aceasta impreuna cu rampa de egalizare vor avea un singur panou de comanda. Usile sectionala pot fi vopsite in orice culoare RAL si pot fi dotate cu un rand de geamuri, pentru a gestiona mai bine  actiunea de incarcare/descarcare. Tot aici as dori sa mentionez usile sectionale vitrate, usi care se folosesc cu preponderenta la “showroom-uri auto”, service-uri auto, etc.

3. OBTURATORUL TERMIC este de 2 tipuri: mecanic sau gonflabil – obturator electric (panou de comanda comun cu rampa si cu usa) care in momentul actionarii se “umfla” pe camion si se creeaza o etansare mai mare. Este un obturator folosit pentru spatiile cu temperaturi controlate (de ex -25°C).

In cazul acestor statii cu temperaturi controlate -25°C, se foloseste o rampa de egalizare, care are sub ea panouri termoizolante. Aceste panouri se misca odata cu rampa si reduc transferul de temperatura. In cazul acestora usa sectionala nu se inchide pe rampa, ca de obicei, ci se inchide pe panoul termoizolant de sub rampa, astfel ca in momentul in care sistemul este in repaos, nu exista nici un transfer termic.

4. TAMPOANELE DE CAUCIUC

Rolul acestora: Camionul se opreste in aceste tampoane, dupa care se actioneaza sistemul si se face incarcarea sau descarcarea camionului.

Sistemul de andocare a fost creat pentru o cresterea eficientei pe timpul incarcarii sau descarcarii de camioane. Este realmente necesar firmelor care au un flux mare de intrari si iesiri (centre logistice, firme de productie, etc)

Sistemul de andocare se alege impreuna cu beneficiarul, conform nevoilor acestuia:

  • Rampa de egalizare hidraulica sau manuala
  • Dimensiunea rampei si a clapetei, astfel incat panta pe care se face incarcarea/descarcarea sa fie cat mai lina
  • Rampa cu izolatie sau fara izolatie
  • Obturator mecanic sau electric

Odata stabilite aspectele legate de functionarea acestora, se aleg aspectele estetice(culori, modele, etc), precum si optionalele acestora: diferiti senzori si photocelule care cresc siguranta in exploatare, sisteme de iluminat, de semnalizare si alte sisteme de protective.

Descopera produsele CRAWFORD HAFA pe ARHISPEC!

 
Related Articles

Back to top button