Stiri

eMAG va înființa un nou parc industrial la Joița

Noul parc logistic va fi construit în comuna Joița pe o suprafață de teren de 290.000 mp, iar acesta se va întinde pe 130.000 mp. 

sursă: www.europafm.ro

În toamna anului 2020, compania a investit peste 90 milioane de euro în noul său hub logistic situat la km 19 al autostrăzii A1. Acesta va fi alimentat cu energie verde produsă de panouri solare. Mai mult, reprezentații menționează că urmează să se planteze copaci pe un teren de 100.000 mp.

eMAG precizează că a realizat prin investiții proprii conexiunea dintre autostrada A1 și drumul județean DJ 602. Rețelele de gaz și electricitate au fost extinse cu 2-3 km din punctele de racordare, ca urmare a investițiilor în noul proiecte.

„Aceste centre sunt parte din infrastructura pentru noul mod de comerț și parte a noii economii: economia digitală. Estimăm că vom crea minimum 1.200 de locuri de muncă în parcul industrial, iar impactul în economia locală și centrală va fi vizibil, deoarece anticipăm că cererea de bunuri și servicii va crește, iar în zonă vor veni și alți investitori”, a declarat Tudor Manea, director general eMAG.

Prin intermediul programului Fulfillment by eMAG (FBE), noul hub va fi pus la dispoziția antreprenorilor care doresc să evolueze în noua economie și în comerțul digital, folosind infrstructura pusă la dispoziție de eMAG. Astfel, prin intermediul programului, comercianților din eMAG Marketplace  li se oferă servicii pe întreg lanțul logistic de la recepție și până la depozitare, picking, împachetare, livrare, relații cu clienții sau retur, acolo unde este cazul.

Reprezentanții eMAG menționează că în vara 2021 va putea fi dată în folosință o suprafață de 100.000 mp din cadrul parcului,  iar tot centrul logistic va fi gata până în septembrie 2022.  
Related Articles

Back to top button