Analize de piață

Maramureș: Cum a evoluat piața industrială în ultimele 12 luni?


În ciuda restricțiilor impuse în pandemie, domeniul industrial a înregistrat creșteri în 2020 comparativ cu anul precedent. Astfel, cu ajutorul asistentei virtuale de vânzare la șantiere- VICTA.ro, au fost monitorizate 4351 de investiții industriale, cu 6,2% mai multe decât în 2019.

Cele mai multe proiecte au fost înregistrate în ultimul trimestru, iar recordul a fost atins în luna octombrie: 692 investiții industriale. Zona Nord-Vest continuă să acționeze ca un magnet pentru investitori, cumulând un total de 846 proiecte industriale.

Segmentul spațiilor de depozitare a cunoscut o atenție deosebită în anul pandemiei. Așa se face că, pe parcursul anului 2020, au fost identificate 2223 investiții de tip spații sau parcuri logistice. Specialiștii menționează că interesul pentru acest segment este un efect al schimbării comportamentului consumatorilor, care și-au îndreptat atenția spre cumpărăturile online. Astfel, din dorința de a-și securiza stocurile, retailerii au fost nevoiți să investească în unități de depozitare.

Câte proiecte industriale au fost identificate în Maramureș în ultimele 12 luni?

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimul an au fost identificate și monitorizate 115 proiecte industriale pe teritoriul județului Maramureș. Dintre acestea, 58 sunt spații destinate depozitării și 29 sunt unități de producție.


Top 3 investiții în funcție de suprafață
  • Hală producție extruziuni din titan P și clădire administrativă P+2E

Proiectul ocupă o suprafață de 80.000 mp și se află în stadiul de amenajare. Valoarea investiției se ridică la suma estimată de 468,77 milioane RON.

  • Fabrică de producție materiale medicale textile și spații administrative

Suprafața șantierului este de 16.000 mp, iar valoarea investiției atinge suma estimată de 96 milioane RON. Proiectul se află în stadiul de construcție.

sursă: VICTA.ro
  • Fermă creștere pui P – 4 hale si corp tehnic – 39500 pui/ciclu

Proiectul are o suprafață de 7554 mp și este în construcție. Valoarea estimată a investiției este de 9 milioane RON.

Top 4 arhitecți specializați în construcții industriale

În ultimul an au fost identificate 24 firme de arhitectură și proiectare implicate în lucrări industriale în județul Maramureș. În funcție de numărul proiectelor, cea mai activă companie este TAFFO, cu un total de 9 lucrări. Următoarele poziții sunt ocupate de CUBICON INVEST (6 lucrări),  ARHIMAR SERV (4 lucrări) și PROIECT GEOLOG CONSTRUCT (3 lucrări).

Domeniul industrial: cei mai activi constructori în ultimele 12 luni

În perioada 24 februarie 2020- 24 februarie 2021 au fost identificați 21 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale în județul Maramureș. În funcție de numărul de proiecte aferente, cele mai active companii sunt TAFFO (4 lucrări industriale), INVESTA CCI (2 lucrări industriale) și VALEX ORIZONT (2 lucrări industriale).

În ultimele 12 luni au fost monitorizate 4854 lucrări industriale la nivel național. Dintre acestea, 2441 sunt spații de depozitare și 1472 sunt unități de producție.  Cele mai multe proiecte au fost identificate în județele Bihor (371) și Ilfov (293).

Mai mult, cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în Maramureș a fost identificat un total de 526 proiecte industriale.





Related Articles

Back to top button