Stiri

Europa: Cererea de spații depozitare va crește cu 11,6 mil mp până la final de 2022

Conform ultimului raport de cercetare al Savills, Europa urmează să cunoască o cerere suplimentară de 11,6 milioane mp de depozite până la sfârșitul anului 2022. Această creștere este determinată de sectorul manufacturier, potrivit datelor prognozate de Capital Economics.

Interesul pentru sectorul de producție european a crescut semnificativ în ultimii ani, majorându-se de la 2 milioane mp în 2012 la 4 milioane mp în 2019. Chiar dacă interesul este de așteptat să fie ușor mai mic în 2020, se anticipează că va depăși din nou 4 milioane de metri pătrați în 2021 și apoi va continua să crească.

În ultimii cinci ani, Marea Britanie a atras investiții private în producție în valoare de 148 miliarde lire, creând cerere pentru 2,4 milioane mp de spațiu de depozitare. Acest lucru indică faptul că pentru fiecare miliard de lire investit în producția privată, se creează o cerere de 175.000 de metri pătrați de spațiu de depozitare.

Marcus de Minckwitz, director Savills Regional Investment Advisory EMEA, declară: „Sectorul european de producție ocupă aceeași proporție de necesar logistic ca în Marea Britanie, de 14%. Deși acest lucru variază în funcție de țară, am observat proporții comparabile sau mai mari în Europa Centrală și de Est, cu 35% în Republica Cehă și 14% în Polonia, ceea ce ar sugera că prognozele noastre par conservatoare”.

Dacă prognozele din Capital Economics sunt cu doar 20% mai mari, atunci vor fi necesari 13,9 milioane mp de spațiu tradițional de depozitare în toată Europa până în 2022”, a adăugat acesta.

Related Articles

Back to top button