Proiecte și șantiereStiri

Farmec pregătește o investiție de peste 40 milioane de euro într-o fabrică de cosmetice în Cluj

Detalii Investiție:

 1. Farmec investește peste 40 milioane de euro în construcția unei noi unități de producție în comuna Apahida, cu peste 24 milioane de euro pentru construcția noului centru și 16 milioane pentru echipamente.
 2. Suprafața construită a noului centru de producție va fi de 17.700 mp, iar suprafața totală desfășurată de 24.400 mp.
 3. Investiția va include instalarea de panouri fotovoltaice, utilizarea pompelor de căldură și echipamente industriale cu consum redus de energie.
 4. Lucrările de construcție sunt planificate să înceapă în 2024 și să fie finalizate în decurs de trei ani.

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, intenționează să investească peste 40 milioane de euro în construcția unei noi unități de producție în comuna Apahida. Investiția va fi împărțită între construirea noului centru de producție, cu o suprafață construită de 17.700 mp și o suprafață totală desfășurată de 24.400 mp, și achiziționarea de echipamente moderne.

Noul centru de producție va fi construit folosind tehnologie avansată și materiale durabile, pentru a asigura eficiență energetică și sustenabilitate. Printre măsurile de eficiență energetică se numără instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, folosirea pompelor de căldură pentru încălzire și răcire și utilizarea echipamentelor industriale cu consum redus de energie.

În plus, investiția va include sisteme moderne de colectare, tratare și epurare a apei industriale și menajere, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

Lucrările de construcție ale noii unități de producție sunt planificate să înceapă în anul următor și să fie finalizate în decurs de trei ani. Această investiție va genera o creștere a capacității de producție cu până la 100% și va crea aproximativ 100 de noi locuri de muncă.

Prin această investiție, Farmec își propune să își consolideze poziția pe piața cosmeticelor și să contribuie la dezvoltarea economiei locale și naționale, precum și la creșterea sustenabilității și a bunăstării locuitorilor din zonă.

Peste 300 de investitii industriale anuntate in judetul Cluj in ultimile 12 luni

Conform Victa.ro in judetul Cluj, in peioada mai 2022-mai 2023 au fost monitorizate 311 investitii industriale.

Conform analizei Radar Santiere – modul integrat in Victa, zonele cu cea mai mare concentratie a investitiilor industriale anuntate in ultimul an in judetul Cluj sunt:

 • Cluj Napoca
 • Turda
 • Campia Turzii
 • Apahida
 • Luna de Sus
 • Floresti
 • Dej

Vrei sa ofertezi la santiere industriale de care altfel nu ai fi aflat?

Testeaza Victa.ro

Surse alternative: farmec.ro, zf.ro, www.victa.ro
Related Articles

Back to top button