Stiri

CoBuild 2023, principalul târg-festival de utilaje şi tehnologii de construcții din România – 11-13 mai 2023, Ciugud, Alba-Iulia

CoBuild 2023 îşi va deschide porţile în curând, intre 11-13 mai 2023 la Ciugud, în centrul ţării!

CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din România. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru relaxat şi informal. Misiunea echipei CoBuild este aceea de a crea o experiență unică de relaționare, informare și colaborare pentru toți pasionații de utilaje și tehnologie.

CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și sâmbătă, într-un format tip festival, în care participanții – atât expozanți, parteneri, cât și vizitatori, vor putea discuta, vor putea testa utilajele în zona special dedicată demo, vor putea savura preparatele delicioase gătite pe loc în food-truck-urile amplasate în zona food&drinks, vor putea veni împreună cu copiii pentru care vor fi pregătite surprize și zonă special amenajată.

CoBuild – eveniment destinaţie

Conceptul CoBuild este gândit că un eveniment destinaţie care targeteaza atât B2B – companiile care doresc să se informeze cu privire la noutăţile din piaţa utilajelor şi tehnologiilor de construcţii, dar şi B2C – focusandu-se pe nevoile familiilor (zona kids, zona food&drinks). Chiar şi zona demo poate fi interesantă atât pentru operatorii care vor să testeze utilaje şi camioane, dar şi pentru persoanele pasionate care nu neapărat lucrează în domeniu.

Comună Ciugud ca alegere de locaţie

* Comună Ciugud, reprezintă un etalon în România în ceea ce privește integrarea noilor tehnologii și utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă. Ciugud este exemplu de bune practici la nivel european pentru absorbția record de fonduri europene: aproximativ 35 de milioane de euro, ceea ce reprezintă, la o populație de circa 3500 de locuitori, 10.000 de euro pe cap de locuitor.

* Ciugud este promotorul conceptului „smart village” și din 2020 este studiul de caz folosit de Guvernul României pentru dezvoltarea acestui concept în întreaga țară. La Ciugud funcționează și prima școală „smart” din mediul rural din România, deschisă în anul 2019.

* Ciugud reprezintă și o destinație de business având o zonă de dezvoltare economică în care funcționează peste 40 de companii, care oferă aproape 1000 de locuri de muncă. Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar este una dintre cele mai bine conturate zone industriale de tip „greenfield” din centrul României, cu o atractivitate în continuă creștere pentru companiile autohtone și străine.

Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru faptul că este o comunitate deschisă și prietenoasă cu mediul de afaceri, am ales Comună Ciugud ca localitate – gazdă pentru CoBuild.
Related Articles

Back to top button