Stiri

Ford anunță o investiție de peste 300 milioane dolari pentru producția de mașini electrice în România

Producătorul auto Ford a anunţat că va învesti 300 de milioane de dolari pentru a-şi extinde producţia din România.

În 2024 Ford va realiza prima producție de autovehicule electrice din fabrica sa de la Craiova. Astfel, România va deveni a treia țară în care Ford va asambla maşini electrice, după Germania şi Turcia.

„Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europe.

alba24.ro

Reprezentanții Ford au anunțat în februarie că întreg portofoliul său de vehicule comerciale va fi pregătit pentru emisii zero în 2024, fie că vor fi vehicule hibrid sau complet electrice.

„Această nouă investiție în viitorul fabricii din Craiova demonstrează, încă o dată, speranța companiei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătățirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producție în regiune, inclusiv în ceea ce privește infrastructura de transport, care este esențială”, a adăugat Rowley.

După achiziția fabricii de la Craiova în 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro în România. Pe platforma de la Craiova lucrează în total circa 6.000 de angajați.

Related Articles

Back to top button