Stiri

Groupe Atlantic investește 60 milioane de euro în prima fabrică din România: Extindere strategică în Prahova

Groupe Atlantic, cunoscut producător francez de echipamente de încălzire, anunță o investiție semnificativă de 60 de milioane de euro în construcția primei sale fabrici din România, situată în județul Prahova. Această decizie strategică este motivată de necesitatea de a compensa reducerea producției din Ucraina, influențată de contextul conflictului militar. Noua unitate de producție va fi axată pe fabricarea componentelor de încălzire, precum cilindrii de apă caldă și plăcile de boilere, începând cu ultimul trimestru din 2024, generând, astfel, aproximativ 370 de noi locuri de muncă până în 2026.

Specializată în domeniul încălzirii, ventilației și aerului condiționat (HVAC), Groupe Atlantic și-a început deja operațiunile la noua sa unitate din România. Aici se va concentra asupra dezvoltării, producției și livrării de cilindri de apă caldă eficienți din punct de vedere ecologic, destinați uzului casnic. Primele etape ale acestui proiect au început deja, iar primii angajați și-au început activitatea, pregătind terenul pentru instalarea utilajelor care este programată să aibă loc la mijlocul anului 2024, cu producția efectivă ce urmează să înceapă la finalul aceluiași an. Tomasz Juda, directorul unității de producție din România și al fabricii Ukratlantic LLC din Odessa, Ucraina, a furnizat informații esențiale despre acest demers.

Fabrica va acoperi o suprafață totală de 145.000 de metri pătrați, dintre care 31.000 de metri pătrați vor fi spațiu ocupat de clădiri. Lansarea operațiunilor în noua unitate românească este planificată pentru ultimul trimestru din 2024, iar până în 2026, se estimează că numărul angajaților va ajunge la aproximativ 370, contribuind la dezvoltarea economică și industrială a regiunii.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button