Stiri

Hella consolidază prezența în ElectroPutere Parc cu un spațiu extins și laborator de testare pentru tehnologii auto electrice

Compania germană Hella, cunoscută ca furnizor de componente auto și parte a grupului global Forvia, a luat măsuri semnificative pentru consolidarea prezenței sale în ElectroPutere Parc. Prin extinderea spațiului închiriat cu aproximativ 1.300 de metri pătrați, Hella a atins un total impresionant de 8.000 de metri pătrați în această locație strategică. Acest pas reprezintă nu doar o expansiune fizică, ci și un impuls semnificativ pentru inovație și dezvoltare în domeniul auto.

Cu peste 600 de ingineri, programatori și experți în securitate cibernetică și calitate, noul spațiu extins va găzdui un laborator de testare, al treilea din ElectroPutere Parc. Această inițiativă vine ca răspuns la includerea în portofoliul Hella Technical Center Craiova a unui proiect revoluționar. Acest proiect se concentrează pe o nouă generație de produse care vizează înlocuirea vechii cutii de siguranțe din mașină cu o soluție complet electronică, cu aplicabilitate în special în domeniul mașinilor electrice.

Prezentă în România încă din 2005, Hella a evoluat constant, având acum peste 5.000 de angajați distribuiți în cele cinci centre de proiectare și dezvoltare din țară, un centru administrativ și trei unități de producție în orașe precum Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Compania germană se remarcă prin contribuția sa la progresul în industria auto, concentrându-se pe dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru produse electronice și de iluminat.

Semnarea contractului pentru extinderea spațiului în ElectroPutere Parc a determinat atingerea gradului de ocupare de 100% în clădirea A a complexului, deținut de grupul francez de real estate Catinvest. Hella nu este singura companie care și-a consolidat prezența în acest parc industrial; alți jucători importanți precum Endava, Ubisoft, Continental sau Operative au semnat, de asemenea, contracte de închiriere.

Catinvest, în calitate de proprietar și administrator al ElectroPutere Parc, urmează să facă investiții semnificative pentru dezvoltarea spațiilor de retail, birouri și alte servicii, inclusiv spații de co-working și tip apart-hotel, cu un buget total de peste 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani.

Bertrand Catteau, CEO al Catinvest Group, a subliniat perspectiva de creștere a ElectroPutere Parc ca principal hub IT al regiunii Oltenia în viitorul apropiat. Grupul deja lucrează la o nouă clădire mixtă, iar până la sfârșitul anului 2025, planurile includ extinderea complexului la aproximativ 99.000 de metri pătrați pentru activități de retail, 25.000 de metri pătrați pentru birouri clasa A și un apart-hotel de lux cu 60 de apartamente. Obiectivul declarat este consolidarea poziției ElectroPutere Parc ca lider regional în domeniul inovației și afacerilor.

Catinvest, cu un portofoliu extins în România și Europa de Est, continuă să își consolideze prezența nu doar în domeniul comercial, ci și în cel rezidențial. Grupul deține și administrează peste 525.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est, marcându-și astfel o prezență puternică și diversificată pe piața imobiliară europeană.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button