Stiri

Grupul TeraPlast achiziţionează linia de producţie de folii din polietilenă a producătorului Brikston Construction Solutions

Pe lângă preluarea liniei de producție de folii de polietilenă, acordul prevede şi preluarea echipamentelor pentru reciclare. Activele urmează a fi relocate la fabrica din Năsăud, pentru eficientizarea activităţii, pe data de 20 septembrie.

Activele, localizate în prezent în Sighişoara, vor fi transferate pe platforma Somplast din Năsăud, aflată în plin proces de reorganizare după achiziţia sa de către Grupul TeraPlast. Locaţia Somplast are o suprafață de 20.000 de metri pătraţi de hale.

TeraPlast are în derulare proiectul TeraBio Pack, în care a investit 12 milioane de euro, confinanţat prin ajutor de stat. Prin acesta, grupul dezvoltă o unitate de folii biodegradabile, pentru piaţa de ambalaje flexibile. TeraBio Pack va produce în parcul industrial din Sărăţel saci şi pungi biodegradabile.

sursa: forbes.ro

Grupul TeraPlast are în curs de implementare în 2021 investiţii în valoare totală de 32 milioane de euro.

În primul semestru din 2021, Grupul TeraPlast a raportat o cifră de afaceri de 272,9 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de perioada similară din 2020. EBITDA la nivel de grup a crescut cu 47% faţă de semestrul 1 din 2020, până la 42,7 milioane de lei, în timp ce profitul net înregistrat de business-urile grupului a crescut cu 71%, la 28,6 milioane de lei.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.
Related Articles

Back to top button