Stiri

Ce-i sperie cel mai tare pe clienţii constructorilor!

Cutremur

Deoarece cu toţii dintre noi avem anumite frici de care suntem mai mult sau mai puţin conştienţi, anul trecut asociaţia APPA a făcut un studiu în ceea ce priveşte frica românilor. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1766 de indivizi dintre care 50% dintre aceştia erau de sex feminin, iar restul de 50% au fost reprezentaţi de către sexul masculin. În urma interviului s-a constat că 62% din totalul eşantionului analizat locuiesc la bloc, iar 78% locuiesc la casa.

Conform sondajului realizat de către APPA în campania de informare “Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” a ieşit că 4 din 10 români le este frică de incendii, aceştia considerând a fi cea mai mare ameninţare pentru locuinţa lor.  Anual se produc peste 1,3 milioane de cutremere de pământ  majoritatea având o  magnitudine de 2,9 richter sau chiar mai mică, un exemplu înfiorător este cutremurul din Italia  care a avut loc pe data de 30.11.2016  având o magnitudine de 6,5 richter.  Cutremurele sunt încă o frică a românilor,  ceea ce ne confirrmă şi acest studiu este faptul că 3 din 10  români consideră ca fiind cea mai mare ameninţare pentru casa lor.

Photograph by Jeff Werner
Photograph by Jeff Werner

O frică a românilor intervievaţi sunt şi spargerile de case, studiul arată că jumătate dintre ei au auzit de o spargere a unei locuinţe care a avut loc în apropierea de casa lor şi nu numai. Cu toate că 11% dintre respondenţi le este frică de spargerile de case paradoxal aceştia postează fotografii cu ei din călătorii pe site-urile de socializare atunci când sunt plecaţi de acasă.

landscape-1435001444-burglar-inside-house

De asemenea 13,1 % dintre ei au declarat că au primit o persoană străină în casa lor din motive precum vânzări de bunuri, executări lucrări construcţii sau reparaţii. Anul trecut s-a desfăşurat cea de-a treia campanie naţională de informare a românilor Octombrie – ”Luna Asigurărilor de Locuințe” având ca scop creşterea gradului de conştientizare a românilor în ceea ce priveşte asigurarea locuinţelor. Cu toate aceastea doar 23% dintre români  consideră că o asigurare obligatorie reprezintă o protecţie suficientă pentru locuinţele lor.

Dacă sunteţi în căutarea unor produse care să vă ofere singuranţa de care aveţi nevoie? Pe Arhispec găsiţi ceea ce căutaţi!
Related Articles

Back to top button