Stiri

Hamilton a investit 10 milioane de euro intr-o fabrica de produse medicale

hamilton
Compania elveţiană Hamilton a investit 10 milioane de euro în construcţia unei fabrici noi de produse medicale lângă Timişoara. Aici se vor produce seringi cu microlitru, instrumente folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării şi pipetării în gama litrilor.

Prezentă pe piaţa românească încă din anul 2013, unitatea de producţie a elveţienilor de la Hamilton şi-a extins activitatea şi a fost necesară ridicarea unui nou sediu. În acest scop a fost obţinut un teren de peste 9 hectare, pe drumul care leagă centura de ocolire a Timişoarei şi nodul de intrare pe autostradă de la Giarmata, într-o zonă aflată în plină dezvoltare, pe teritoriul comunei timişene. Investiţia realizată se ridică la zece milioane de euro, pe 9,5 hectare, locaţia oferind posibilităţi multiple de dezvoltare ulterioară. Pentru început, aici lucrează 86 de specialişti, în poziţii de operatori, ingineri, tehnicieni şi logisticieni, urmând ca numărul angajaţilor să crească la 200 în perioada următoare.

Fabrica timişeană este a doua a grupului din Europa care realizează seringi cu microlitru, iar produsele ajung în aproximativ 35 de ţări de pe toate continentele, cu excepţia continentului american, acolo unde există o fabrică special pentru această piaţă. În viitor, activitatea va fi dezvoltată, iar gama produselor realizate va fi extinsă.

Sursa
Related Articles

Back to top button