Grupul suedez IKEA a anuntat ca va construi un nou magazin in Romania, care se va intinde pe o suprafata de aproximativ 37.000mp si va contribui la crearea a 300 de locuri de munca. Primaria Generala a Capitalei a aprobat PUZ-ul pentru acest proiect  proiect gigant care va fi localizat in estul Bucurestiului, langa platforma industriala Policolor. 

Constructia noului magazin presupune o investitile de 80 de milioane de euro, din care doar 19 milioane de euro a fost pretul platit doar pentru teren, conform informatiilor detinute de ziarul Capital. Grupul suedez intentioneaza sa deschida in total 9 magazine in Romania, cel mai mare numar de unitati IKEA din regiunea de sud-est a Europei.

magazin-ikea

“Romania este tara cu cel mai mare potential de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei si facem noi pasi in procesul de expansiune in toata tara, nu numai in Bucuresti. Planuim sa atingem un numar total de nouă magazine – cel mai mare numar de magazine din tarile din regiunea de sud-est – cu o investiţie totala de peste 500 de milioane de euro. Vom crea 3.000 de locuri de munca in Romania”, a declarat Stefan Vanoverbeke, country retail manager IKEA South-East Europe.

In luna noiembrie a anului trecut, directorul local al companiei anunta ca are pe lista pentru deschiderea de noi magazine orase mari precum Timisoara, Brasov si Cluj-Napoca. IKEA este in prezent in cautare de terenuri si spera sa deschida in aceste orase noi unitati pana in 2021.

Doresti sa stii ce alte mari spatii comerciale, spatii de productie sau hale industriale se construiesc la nivel national? Arunca o privire pe www.santiereonline.ro

Sursa articol: Capital.ro