Stiri

Începe amenajarea parcului industrial Lețcani: contractul de 15 mil. lei câștigat de o firmă ieșeană

Consiliul Județean (CJ) a semnatcontractul de amenajare a parcului industrial Lețcani cu firma Iasicon. Valoarea contractului este de peste 15 milioane lei, fără TVA. La licitație a mai participat firma Pavi-lux.

apix.ro

„Pe lângă Iași Industrial Park, facem deja pași concreți pentru astfel de proiecte la Holboca și Pașcani. Prin parcurile industriale putem atrage investitorii de care județul Iași are nevoie ca să se dezvolte, pentru că infrastructura pe care o punem la dispoziție pentru afaceri va genera în final locuri de muncă, dar și venituri la bugetele comunităților locale”, a declarat șeful CJ Iași, Costel Alexe, citat într-un comunicat al instituției.

Durata de execuție este de 24 de luni, iar terenul unde va fi amenajat parcul are peste 18 hectare. Lucrările de intervenție vizează construcția unei clădiri cu rol administrativ (cu o suprafață desfășurată de circa 600 mp), realizarea drumurilor de incintă și a împrejmuirii, amenajarea terenului, racordarea la rețelele de utilități existente în zonă și eliberarea amplasamentului (mutarea unei rețele electrice aeriene), scrie apix.ro.

„Drumul interior ce va deservi Iași Industrial Park va avea o lungime de 927 metri liniari. Se va realiza de asemenea și o clădire cu rol administrativ pentru personalul parcului, incinta acesteia fiind mărginită de împrejmuire metalica cu soclu de beton. Reţeaua de drumuri și reţelele edilitare vor fi realizate până la limita terenurilor pe care vor fi amplasate obiectivele. Terenul din parc va fi concesionat către agenţi economici, iar investiţiile din cadrul parcului vor fi realizate de către investitori”, se arată în documentația de atribuire.

“Iași Industrial Park este un proiect inovator care va crea foarte multe locuri de muncă. Sperăm să finalizăm lucrările în 18 luni sau chiar mai puțin, dacă vremea o va permite. Clădirea administrativă va fi una modernă, adaptată cerințelor actuale referitoare la economia de energie”, a declarat directorul tehnic al Iasicon, Gheorghe Baean.





Related Articles

Back to top button