La o poveste constructiva cu SSAB AG
SC SSAB AG SRL este o firma de constructii cu sediul social in BACAU. Capitalul firmei este integral privat, iar principalul domeniu de activitate este proiectarea, executia confectiilor metalice si executarea lucrarilor de constructii montaj a halelor de productie industriala. Din punct de vedere geografic, compania, prin diverse parteneriate a operat si opereaza in majoritatea judetelor din Romania cele mai multe lucrari fiind realizate in: Bacau, Bucuresti, Constanta, Brasov, Galati, Baia Mare, Neamt, Braila, Iasi, Suceava, Vrancea s.a. Impreuna cu parteneri europeni am operat deasemenea lucrari, de mai mici dimensiuni, in Germania si Franta.
1. Va bucurati de o experienta vasta in domeniul constructiilor. Care este lucrarea Dvs. de suflet?
R: Lucrarea de suflet este: Hala de mecanica fina de la SC ASCO PRECIZION SRL CODLEA.
2. Ati semnat un nou contract pentru o lucrare, iar beneficiarul este extrem de dificil. Cum faceti sa aplanati situatia si sa duceti lucrurile la bun sfarsit?
R: Ne facem treaba conform proiectului si prevederilor contractului.
Fiind corecti, chiar daca vrea sa ne caute nod in papura, ne comportam cu diplomatie in explicarea situatiei.
Daca nu intelege propunem un mediator de specialitate. In cele mai multe cazuri au renuntat la obiectii, aceasta constituind o dovada ca intentionat fac asa pentru a fi siguri ca lucram bine.
3. In ceea ce priveste furnizorii cu care colaborati – in general, cum ati aflat de ei? Majoritatea sunt de cursa lunga, sau sunteti deschisi si la noi colaborari?
Furnizorii sunt selectati cu atentie in functie de mai multe criterii:
-calitatea produselor;
-pretul cel mai mic;
-facilitati oferite (transport, termene de plata convenabile)
Nu excludem noi furnizori, lista acestora fiind completata permanent.
4. In Romania, o hala poate avea destinatii diverse. Care este cel mai nastrusnic proiect in care ati fost implicat?
R: Executia unui adapost (garaj) pentru utilaje agricole acum cca 10 ani, cind mi s-a parut un lux , dar care acum a devenit o necesitate datorita masurilor de tehnologizare a agriculturii. Acum avem deja mai multe asemenea spatii construite (4) si vor fi cel putin doua si in anul 2014.
Daca totul va fi bine avem in plan suplimentarea mijloacelor de mecanizare a lucrarilor pentru cresterea productivitatii si reducerea termenelor de executie.
5. Spuneti-ne, va rog, o lectie de business pe care Dvs. ati acorda-o unui inginer constructor care este la inceput.
R: In primul rind sa analizeze daca ii place meseria aleasa, aceasta pentru ca va lucra si in conditii extreme.
La inceput va fi greu, chiar foarte greu in executie dar trebuie sa stie ca la finalul unei etape satisfactiile vor fi pe masura.
Atentie la munca cu oamenii. Urmarirea atenta a activitatii acestora este cheia succesului. Nimic nu trebuie lasat la voia intimplarilor. Controlul sa fie prezent la orice faza.
6. Hobby-urile Dvs. au legatura cu tagma constructiilor, sau sunt tocmai opusul? Puteti sa ne exemplificati, va rog, pasiunea Dvs. principala?
R: Pasiunea principala este legata de constructii dar in timpul liber ma delectez cu amenajarea de gradini (spatii verzi si flori), plantari de pomi si legumicultura.. Imi umplu pieptul de aer curat si imi desfata privirea.
7. Care sunt planurile SSAB AG pentru 2014 – nu dorim sa intram in amanunte confidentiale, ci ne referim la ideile mari de business.
R: Incheierea cit mai multor contracte pentru a merge inainte in formatie completa.