Interviuri experti

Interviu cu dl. Eugen Romașcanu, RTH PROCONSTRUCT: Ghid pentru Achiziția Corectă de Uși Industriale

RTH PROCONSTRUCT este un jucător important în domeniul închiderilor industriale și rezidențiale. În cadrul unui interviu captivant cu dl. Eugen Romașcanu, Managing Partner la RTH PROCONSTRUCT, ne propunem să explorăm sfaturile esențiale pe care le-ar oferi unui client nou pentru achiziția corectă de uși industriale. Vom discuta despre proiectele recente și soluțiile tehnice implementate, provocările și evoluția pieței, și, nu în ultimul rând, obiectivele și direcțiile viitoare ale RTH PROCONSTRUCT.

Care sunt sfaturile pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de uși  industriale?

Un produs care se potrivește unei hale de producție nu este neapărat adecvat pentru un depozit comercial, un service auto sau pentru garajul unui complex rezidențial, chiar dacă vorbim despre același tip de ușă, și anume o ușă  industrială. Personalizarea și adaptarea soluțiilor tehnice la fiecare spațiu sunt esențiale pentru cei care nu-și doresc să fie nevoiți să piardă timp și bani cu probleme de mentenanță sau înlocuiri repetate. De fapt, orice sfat pe care l-aș oferi unui client RTH va ține întotdeauna cont de optimizarea fluxului de lucru sau de trafic, dar și a costurilor.

De exemplu, viteza de deschidere a unei uși poate părea nesemnificativă, dar când iei in calul faptul că aceasta se poate închide si deschide de peste un milion de ori pe an, acele 2-3 secunde de deschidere versus 30-50 de secunde vor face o mare diferență în ceea ce privește eficiența si productivitatea acelui spațiu de lucru. Mai mult decât atât, nu este vorba doar despre exploatarea eficace a spațiului, ci și de siguranță. În cazul unui incendiu, ai nevoie de o ușă care se poate deschide rapid pentru a împiedica sufocarea cu fum și propagarea incendiului.

De asemenea, în cadrul ușilor industriale se poate crea și acces pietonal pentru siguranța personalului. Din acest motiv este extrem de importantă consilierea tehnică înainte de achiziție.

În ceea ce privește optimizarea costurilor, vorbim despre eficiență energetică și despre uzură. O ușă secțională care are izolație termică reduce pierderile de energie cu până la 70%. În grade Celsius, acest lucru se traduce cu o temperatură de 10-20 de grade mai mare sau mai mică față de exterior, ceea ce înseamnă o factură de energie cu o valoare mai mică.

În ceea ce privește rezistența la uzură, este importantă de luat în calcul atunci când există uși care se închid si se deschid de câteva ori pe săptămâna, față de cele care se închid și deschid de câteva ori pe minut. O ușă industrială trebuie să fie rezistentă în timp, indiferent de frecvența de închidere.

Care sunt 2 – 3 proiecte recente la care lucrați sau le-ați finalizat recent si ce soluții tehnice din portofoliul dumneavoastră ați folosit?

Avem o echipă extinsă de consultanți tehnici, propriile echipe de montaj, dar și dealeri cu care colaborăm de ani de zile, pentru a putea acoperi toate zonele țării. Ne mândrim cu fiecare proiect în parte și mai ales cu faptul că oferim soluții personalizate, indiferent de domeniu.

De exemplu, am finalizat de curând împreună cu unul dintre dealerii noștri un proiect la fabrica Sonaca Aerospace Transilvania, mai exact am produs și instalat 14 uși secționale industriale cu supraînălțare automatizate, care au ca scop separarea și izolarea fonică a unei linii de producție.

Că tot vorbim de izolare, o altă soluție tehnică recentă au fost ușile frigorifice pentru depozitele Macromex, care oferă un control precis al temperaturii, vital pentru domeniul lor de activitate.

Ne bucurăm că am instalat în ultima perioadă cortine și uși antifoc nu doar în mediul industrial, ci și pentru spitale, instituții publice sau școli. Soluțiile oferite de RTH au o rezistență la foc care variază între 30 și 240 de minute în conformitate cu standardele europene (EN 1634-1 și EN 13501-2). În plus, sunt certificate CE în conformitate cu EN 13241 și EN 16034.

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Faptul că suntem în primul rând producători ne conferă un avantaj competitiv deoarece avem un control excelent al calității. Poate cea mai mare provocare este educarea pieței despre nevoile care ar trebui îndeplinite de o ușă comercială, industrială sau rezidențială, nevoi de care majoritatea își dă seama post-achiziție. De aceea, de la bun început am implementat consilierea tehnică gratuită, care are ca scop protejarea clienților de alegerile nepotrivite, care înseamnă și bani, și timp pierdut.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dumneavoastră de i industriale și comerciale în Romania, în următoarele 6-12  luni?

În afară de personalizarea și adaptarea soluțiilor tehnice, siguranța spațiilor deservite este la mare căutare. Și nu vorbim despre sisteme complexe biometrice sau cu recunoaștere facială, ci de sisteme eficiente, la costuri accesibile. De exemplu, pentru usile batante avem soluția ideală, de tip Smart Lock, formată dintr-un cititor de card cu baterie, care elimină practic nevoia de alimentare cu energie electrică cablată . Sistemul Smart Lock își face treaba excelent 24 de ore din 24.

Ne puteți spune câteva din obiectivele RTH PROCONSTRUCT pe care le implementați în această perioadă?

Încercăm să fim mereu cu un pas înainte și să oferim cele mai bune soluții cu putință. Anul acesta vrem sa promovăm și ușile de interior pentru birouri, ușile de interior pentru spitale, dar și soluții pentru partea rezidențială, precum uși de interior vopsite premium sau uși de apartament.




Related Articles

Back to top button