Stiri

Investitie de 10 milioane de euro la Craiova intr-o noua fabrica de subansamble auto

Compania germană Wielpütz Automotive va construi la Craiova o fabrică de subansamble auto în High-Tech Industry Park, platformă economică dezvoltată de Consiliul Județean Dolj, investiția ridicându-se la 10 milioane de euro. Producția ar urma să înceapă pe 1 septembrie. Compania este furnizor pentru nume importante din industria auto, precum Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors sau Ford.

Reprezentanții Wielpütz Automotive susțin că au ales Craiova pentru deschiderea noi fabrici de producție după ce au purtat discuții și cu autoritățile locale din Mureș.

“Am avut primele discuţii pentru o locaţie în judeţul Mureş şi am fost acum opt săptămâni pentru prima oară, aici, în Dolj, şi când am văzut această regiune am căutat şase locaţii de producţie. Ne-am simţit ca acasă după prima discuţie, aici, în Craiova şi ne-am întors în Germania cu un sentiment foarte bun şi acum patru săptămâni am hotărât să ne depunem candidatura pentru locaţia din Hight Tech Park şi astăzi ne bucurăm că am putut încheia această candidatură cu succes. În Germania nu ne mai putem extinde şi de aceea am luat hotărârea de a merge în străinătate pentru o nouă investiţie. Suntem absolut convinşi că aici avem posibilitatea de a ne extinde, să creştem cu produsele noastre noi. Şi aici, pe aici teren, vedem un potenţial foarte bun. Şi în următorii ani, bineînţeles depinde foarte mult şi de factorii de piaţa automotive, să ajungem la crearea a 500 locuri de muncă şi o investiţie totală în fază finală de aproximativ 10 milioane euro”, a precizat Volker Schlegel, reprezentantul legal al firmei Wielpütz Automotive.

Nemții își doresc să angajeze în special femei, urmând ca producția să înceapă la 1 septembrie.

„Planificăm pentru prima hală un mix de produse. Pornim, în principal, cu montaj. Şi în al doilea pas cu produse high-tech care în momentul de faţă sunt încă în faza de prototip şi abia în anul 2019 pornim producţia de serie pentru aceste produse noi. Avem nevoie de angajaţi. Marea majoritate a angajaţilor noştri vor fi doamne. Pornim de la locuri de muncă simple, de exemplu, montatori, ajungem până la locuri de muncă extrem de calificate, până la cercetare-dezvoltare. Putem să vă şi spunem că avem un proiect ambiţios şi dorim la 1 septembrie să pornim producţia şi de aceea apelăm în continuare la ajutorul partenerilor noştri din Craiova, ca acest plan care este extrem de ambiţios să poată fi realizat”, a mai declarat Volker Schlegel.

Wielpütz Automotive a închiriat 30.000 metri pătrați în High-Tech Industry Park, platformă economică a Consiliului Județean Dolj.

Sursa articol: constructiv.ro
Related Articles

Back to top button