Stiri

Investiție majoră în infrastructura industrială și logistică: WDP achiziționează un „cluster de logistică urbană de înaltă eficiență” în București

WDP, unul dintre liderii în proprietatea de spații industriale și logistice, a anunțat recent achiziția unui „cluster de logistică urbană de înaltă eficiență” cu o suprafață de 100.000 de metri pătrați, situat pe un teren de 300.000 de metri pătrați în București. Această tranzacție semnificativă a avut loc la sfârșitul anului trecut și consolidează prezența WDP în sectorul industrial și logistic din România.

Conform informațiilor prezentate în raportul companiei, în ultimul trimestru al anului anterior, WDP a achiziționat acest „cluster de logistică urbană de înaltă eficiență”, care face parte din zona cheie angro din România. Acesta ocupă o suprafață de 100.000 de metri pătrați pe un teren extins de 300.000 de metri pătrați. Clusterul beneficiază de acces direct la șoseaua de centură existentă a Bucureștiului, precum și la cea nouă, facilitând aprovizionarea eficientă a comercianților din regiune. Deși raportul nu specifică în mod explicit, sursele de pe piață indică faptul că această achiziție ar putea include Expo Market Doraly, un complex comercial situat în estul Capitalei, evaluat la aproximativ 90 de milioane de euro.

Datele oficiale disponibile indică faptul că Expo Market Doraly a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 78 de milioane de lei și un profit de 27,6 milioane de lei în anul 2022.

În plus față de această tranzacție notabilă, WDP a continuat să-și extindă portofoliul în România. În anul precedent, compania a achiziționat, printr-un contract de vânzare și închiriere de tip sale-and-leaseback, fabrica SFC Solutions din Mioveni, investind 10 milioane de euro. Această unitate are o suprafață închiriabilă totală de 20.000 de metri pătrați.

Pe lângă aceste investiții, WDP a consolidat poziția sa în România prin securizarea unei rezerve de 613.473 de metri pătrați la Ștefăneștii de Jos, în apropiere de București, unde compania operează un parc logistic. În plus, au fost demarate lucrări de extindere a terenurilor deținute la Arad, adăugând încă 27.000 de metri pătrați la portofoliul său.

În ceea ce privește activitățile de livrare, în anul precedent, WDP a furnizat un total de 77.400 de metri pătrați în România, satisfăcând cererile clienților precum Pirelli la Slatina (25.000 mp), Ursus Breweries la Buzău (5.200 mp), E-Pantofi și Kitchen & Shop la Ștefăneștii de Jos, cu 34.000 de mp, respectiv 12.800 de mp.

WDP are în desfășurare proiecte în curs de dezvoltare cu o suprafață totală de 123.000 de metri pătrați numai în România, dintr-un portofoliu global de 500.000 de metri pătrați. Cele mai extinse proiecte ale companiei sunt concentrate în Belgia, cu o suprafață totală de 258.000 de metri pătrați. În România, WDP va livra spații logistice și industriale pentru clienți prestigioși precum Erkurt, Siemens, Pirelli, Ericsson, TRICO și Taparo.

La nivel de grup, WDP a încheiat anul 2023 cu o rată de ocupare de 98,5%. În anul anterior, compania a finalizat proiecte cu o suprafață totală de 436.000 de metri pătrați, investind 312 milioane de euro, iar alte 553.000 de metri pătrați sunt în construcție în prezent, cu o valoare a proiectelor de 402 milioane de euro.

Profitul total al companiei a atins 357,4 milioane de euro în 2023, înregistrând o creștere semnificativă de 11,8% față de anul 2022 (319,6 milioane de euro), aceasta fiind generată în principal de creșterea chiriilor cu aproximativ 6%. Aceste evoluții arată o performanță robustă și angajamentul continuu al WDP în consolidarea prezenței sale puternice pe piața logistică și industrială din România.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button