Stiri

Investiții de peste 89 milioane de lei: Soluții pentru colectarea deșeurilor în Sibiu

Primăria Sibiu se îndreaptă spre o soluție locală pentru gestionarea deșeurilor prin construirea unui Centru de colectare separată a deșeurilor cu aport voluntar în Dealul Gușteriței, după eșecul licitației la nivel județean. Proiectul este susținut de rezultatele unui studiu care evidențiază nevoia de centre dedicate pentru deșeuri specifice precum cele electrice, voluminoase și de construcții.

Investiția, cu o valoare totală de 32,6 milioane lei cu TVA, este finanțată în parte prin Componenta C3 a Planului Național de Redresare și Reziliență. Durata estimată a construcției este de 7 luni.

Centrul va fi dotat cu facilități moderne, inclusiv o zonă administrativă cu containere birou, cabină cântar și laborator de analize. Alte componente includ platforme pentru colectarea și procesarea deșeurilor, depozitare temporară, hale de procesare, și utilități suplimentare. Supravegherea video și accesul extern pentru monitorizare vor asigura securitatea și transparența operațiunilor.

În ultimele 12 luni, s-au derulat trei proiecte pentru construirea unor centre destinate colectării separate a deșeurilor

Conform Victa.ro, Sibiu are deja alte 3 proiecte similare în dezvoltare, inclusiv un Centru de colectare a deșeurilor în Viile Sibiului și 110 insule ecologice digitale pentru colectarea selectivă a deșeurilor, finanțate prin PNRR.

Două stații de transfer la Agnita și Avrig și a cinci Centre de colectare a deșeurilor cu aport voluntar (CAV-uri) la Avrig, Agnita, Sibiu, Mediaș și Cisnădie.

Crearea unui centru de colectare bazat pe contribuție voluntară pentru comuna Porumbacu de Jos. Valoarea totală a acestor investiții depășind 89 de milioane de lei.

Sursa articol: https://constructfocus.ro și https://victa.ro

Related Articles

Back to top button