Stiri

JLL: Cerere mare de spatii industriale si logistice in Bucuresti. Rata de neocupare este aproape ZERO!

Conform unei analize realizate de agentia JLL, Bucurestiul are mare nevoie de noi spatii industriale si logistice, iar investitiile in acest sector sunt pariuri castigatoare pentru antreprenori, intrucat rata de neocupare a acestora este in prezent aproape de ZERO.

In primul trimestru al anului 2017 au fost livrati doar 27.000mp de spatii industriale, cu toate ca cererea neta a fost de 7 ori mai mare, ajungand la aprox. 180.000 de metri patrati. In acest context, stocul de spatii moderne industriale si de logistica s-a mentinut la circa 2.5 milioane de metri patrati, cu o densitate de 128mp la mia de locuitori.

Rata de neocupare la finalul lui 2016 era estimata la sub 5% in Bucuresti si la mai putin de 10% in restul tarii. Dar, avand in vedere ca au fost tranzactionate spatii de aproape 7 ori mai mari decat oferta noua, rata de neocupare se apropie de zero. In prezent, este foarte dificil ca in proiectele existente sa mai gasesti spatii pentru o cerere noua. De aceea, vedem o crestere a volumului de spatii pe care dezvoltatorii incep sa le construiasca speculativ, fara un contract de inchiriere securizat. Aceste spatii sunt insa contractate de chiriasi imediat ce sunt puse pe piata, a declarat Costin Banica, Head of Industrial Agency JLL Romania pentru bursa.ro.

Pentru sfarsitul acestui an, dezvoltatorii au anuntat un nivel record de 400.000 de metri patrati de proiuecte noi. Daca vor fi finalizate toate proiectele anuntate, atunci oferta noua o va depasi pe cea din 2016, cand au fost livrate proiecte de circa 330.00 de metri patrati.

Sursa articol: bursa.ro

Afla acum ce santiere industriale s-au anuntat in 2017 in judetul tau!
Related Articles

Back to top button