Stiri

Kaufland deschide prima fermă regenerativă din România. Suprafața acesteia depășește 60.000 mp

Kaufland România inițiază o mutare fără precedent pe piața supermarketurilor și  își deschide prima fermă regenerativă din România.

sursă:ziarulprofit.ro

Reprezentanții companiei declară că suprafața fermei va depăși 60.000 mp și  va avea culturi de legume și fructe bio, , sistem propriu de colectare și tratare a apei gri, solarii și tunele, sere pentru răsaduri ecologice, construite după tehnici internaționale sustenabile.

De asemenea, aceștia evidențiază dimensiunea sustenabilă a fermelor regenerative. Studiile demonstrează că acest tip de agricultură nu doar că oferă produse mai sănătoase, ci și  contribuie și la diminuarea efectului de seră, principalul factor care cauzează schimbări climatice.

Ferma este localizată în Văleni, județul Dâmbovița, proiectul fiind posibil în urma unei investiții de peste 150.000 de euro a companiei Kaufland România.

Proiectul Sol și Suflet

Institutul de Cercetare în Permacultură din România și Kaufland România lansează proiectul Sol și Suflet, primul Centru Permanent de Inovare, Producție și Educație în Agricultură Regenerativă din România.

După 4 ani de parteneriat în care am format prima rețea națională de grădini urbane comunitare, Kaufland România continuă parteneriatul strategic cu ICPR pentru a pune bazele fermei regenerative. Pornim astăzi, cu mare entuziasm, un proiect inovator – Sol și Suflet – un centru educațional ce își propune să formeze noile generații de fermieri și să promoveze un standard pentru agricultura sustenabilă în România”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Programul Sol și Suflet dorește să promoveze utilizeazarea de tehnici și strategii inovatoare de creștere a fertilității solului, maximizare a producției și creștere a eficienței muncii, precum cultivarea minimală și activarea microbiologiei solului, legumicultură biointensivă, keyline design, design de permacultură etc.

Astfel, se vor cultiva aproximativ 200 de soiuri de legume, verdețuri, plante aromatice și medicinale, produse crescute în sistem regenerativ organic. Acestea vor fi disponibile în primăvara anului acesta.

Programul Sol și Suflet are forma unui internship plătit rezidențial și se desfășoară pe o perioadă de 6 luni.

Related Articles

Back to top button