Analize de piață

Galați: Cum a evoluat domeniul industrial în ultimul an?

Restricțiile impuse în context pandemic au favorizat retailul online și, implicit, domeniul industrial. Așadar, din dorința de a-și securiza stocurile și de a facilita transportul de produse, producătorii și retailerii s-au văzut nevoiți să investească în modernizarea sau construirea de unități de producție și depozitare.

Aceste date au fost confirmate și cu ajutorul VICTA.ro, singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere. Astfel, numărul proiectelor industriale monitorizate în 2020 a depășit cu 6,2 puncte procentuale anul 2019, cumulând un total de 4351 investiții. Dintre acestea, mai mult de 50% sunt spații de producție și depozitare.

Câte proiecte industriale au fost monitorizate în Galați în ultimele 12 luni?

Conform datelor furnizate cu ajutorul VICTA.ro, în perioada 01 martie 2020- 01 martie 2021 au fost identificate 143 de proiecte industriale în județul Galați. Dintre acestea, 50 sunt spații sau parcuri logistice și 43 sunt unități de producție.

În total, proiectele ocupă o suprafață de peste 298 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 324,84 milioane RON.

În ce stadii se află proiectele industriale din Galați?

Cele mai multe proiecte industriale din județul Galați se află în stadiul de autorizare (67). De asemenea, au fost identificate și 33 proiecte în construcție, 20 finalizate, 14 înainte de execuție, 6 în stadiul de amenajare, 2 în proiectare și 1 în stadiul de intenție.

Top 3 investiții în funcție de suprafață
  • Amenajare piscicolă, hală depozitare furaje pește, 8 căsuțe de agrement

Suprafaţa vizată de proiect este de 64.400 mp, iar valoarea investiției se ridică la 2 milioane RON.

  • Extindere zonă piscicolă cu 3 bazine

Proiectul ocupă o suprafață de 21.115 mp și necesită o investiție estimată de 25.34 milioane RON.

  • Fermă de vaci 2 corpuri P, S+P+1E – 960 capete 

Suprafața proiectului ocupă 15.947 mp, iar valoarea estimată a invetiției atinge suma de 19.14 milioane RON.

Domeniul industrial: cele mai active firme de arhitectură în Galați

În ultimele 12 luni au fost identificate 29 firme de arhitectură și proiectare implicate în lucrări industriale pe teritoriul județului Galați. Potrivit VICTA.ro, companiile cu cele mai multe astfel de proiecte sunt SUPERCON (5 lucrări), SAVIAH (3 lucrări) și ATELIER 53 (3 lucrări).

Domeniul industrial: cei mai activi constructori în Galați

30 antreprenori generali care au executat lucrări industriale în Galați au fost identificați în ultimele 12 luni. În funcție de numărul de proiecte aferente, cele mai active companii sunt QUANTUM CONSTRUCT GALAȚI (6 lucrări) și CIPSOR CONSTRUCT (3 lucrări).

Related Articles

Back to top button