Stiri

Kingfisher a platit peste 40 mil. euro pentru reteaua de magazine Bricostore

Kingfisher a platit 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash pentru cele 15 magazine achizitionate de la Bricostore Romania, la care se adauga preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat, potrivit unui raport publicat miercuri de grupul britanic de bricolaj.

De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilitati cash de 7 milioane euro in cadrul aceleiasi tranzactii, astfel ca suma totala platita de compania britanica pentru magazine se ridica la 63 milioane lire (75 milioane euro), relateaza Mediafax.

Cele 15 magazine preluate de Kingfisher de la Bricostore au avut vanzari de 11 milioane lire sterline (13 milioane euro) in prima luna in care au fost incluse in rezultatele grupului, se arata in raport.

Kingfisher a anuntat in luna aprilie ca a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro anul trecut, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Kingfisher cauta in continuare achizitii la nivel international si ar putea avea optiunea de cumpara magazine din Romania si Turcia ale lantului austriac bauMax, a declarat in luna iunie seful companiei, Ian Cheshire.

Magazinele din Romania vor fi reconfirgurate in formatul Brico Dépôt, utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.

Sursa
Related Articles

Back to top button