Stiri

Parcul industrial Tetarom I se extinde cu bani europeni

Licitaţia pentru extinderea parcului industrial Tetarom I intră în linie dreaptă: Consiliul Judeţean a publicat anunţul de licitaţie pentru atribuirea contractului de lucrări.

Extinderea parcului industrial Tetarom I e finanţată prin Programul Operaţional Regional al UE, axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, iar contractul are o valoare de peste 53,8 milioane de lei plus TVA (peste 66 milioane lei).

Lucrările presupun devierea unor reţele electrice şi utilitare şi realizarea altora noi, precum şi extinderea reţelei de drumuri din parcul industrial şi amenajarea unor noi parcări. Câştigătorul licitaţiei va mai trebui să construiască imobile pentru birouri, un nou sediu administrativ şi o hală de depozitare.

Ofertele pot fi depuse până în 22 octombrie la ora 9 şi vor fi deschise două ore mai târziu. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 17 luni de la data semnării contractului.

La finalizarea acestui proiect de extindere a parcului industrial, în noile utilităţi de producţie vor avea acces firmele specializate în software, electronică, telecomunicaţii, automatizări industriale, logistică, depozitare şi servicii de uz general. Contractul de finanţare a lucrărilor a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu şi de ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, în 26 aprilie 2013. Implementarea proiectului s-a demarat pe 27 aprilie 2013, termenul de finalizare fiind 27 iulie 2015. Valoarea totală a proiectului de extindere a parcului industrial TETAROM I este de 69,1 milioane de lei, din care 30,7 milioane lei sunt bani gratuiţi asiguraţi de UE.

Sursa
Related Articles

Back to top button