Stiri

Kingspan, liderul global in sisteme de termoizolare, a facut achizitii de peste 620 mil. de euro in 2017

Producatorul de panouri termoizolante Kingspan a anuntat recent ca a directionat peste 620 de milioane de euro pentru 10 achizitii realizate in acest an, care includ 3 achizitii importante care nu au fost anuntate anterior.

Cea mai mare dintre achizitiile planificate este cumpararea grupului spaniol Synthesia, fapt care ii ofera producatorului Kingspan statutul de lider pe segmentul placilor si panourilor termoizolante in Peninsula Iberica.

Celelalte doua tranzactii dezvaluite recent sunt cumpararea unei companii producatoare de sisteme termoizolante din Polonia (Balek Metal) si preluarea unei companii daneze specializata in sisteme de control acces, siguranta la incendiu si solutii de ventilare pentru cladiri.

Aceste trei noi achizitii marcheaza un pas semnificativ pentru Kingspan. Se potrivesc perfect cu linia afacerii noastre si cu extinderea noastra geografica, oferindu-ne o platforma tehnologica care va contribui la procesul nostru de inovare si dezvoltare a unei noi generatii de materiale termoizolante, a declarat CEO-ul companiei, Gene Murtagh.

Grupul Kingspan a mai anuntat ca a obtinut si o finantare de 225 de milioane de euro care ii va ajuta sa sustina aceste achizitii.

Valoarea de piata a gigantului producator de panouri termoizolante a crescut cu peste 40% in acest an, pana la 6,6 miliarde de euro.
Related Articles

Back to top button