Ghiduri și SfaturiProiecte și șantiere

Tranzactia finalului de an: Xella cumpara Macon si devine cel mai mare producator de BCA din Romania

Xella România, filiala locală a grupului Xella, lider mondial în furnizarea de soluții pentru materiale de construcții și industrii conexe, a semnat un acord cu două fonduri de capital privat din Polonia  gestionate de Enterprise Investors (EI) privind achiziția grupului Macon,  cel mai mare producător de BCA din România și unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piața locală.  Tranzacția ar putea fi încheiată în prima jumătate a anului viitor, după obținerea aprobării Consiliului Concurenței, iar părțile implicate în tranzacție au convenit să ofere detalii suplimentare abia la finalizarea procedurilor.

Grupul Macon funcționează în România peste 50 de ani și deține unități de producție în Deva, Oradea, Târgu Jiu și Vadu Crișului. Compania cuprinde patru divizii – BCA, prefabricate din beton, var și teracotă –  și a avut în 2016 o cifră de afaceri de circa 32 de milioane de euro.

Producătorul german Xella deține brandurile Ytong, Silka, Multipor, Hebel, Ursa, Fermacell, produse în 97 de fabrici din 20 de țări, și prezent în România cu o singură fabrică, la Păuleşti.

„Prin achiziția grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieței locale de materiale de construcții și principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piața de var și elemente prefabricate din beton și își atinge obiectivul de a fi lider în piețe regionale, prin intermediul unor achiziții strategice”, a declarat Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group.

Acest anunt vine la scurt timp după ce s-a anunțat că proprietarii Dedeman au ajuns cel mai important acționar al Cemacon Zalau, unul dintre cei mai mari producători de zidărie din România, cu o valoare a participației de peste 6 milioane euro.

Sursa: comunicat de presa emis de Xella.com
Related Articles

Back to top button