Stiri

Lamilux castiga German Design Award in cadrul The Red Dot 2018

În anii 2017-2018, designeri și producători din 59 de țări au depus peste 6.300 de obiecte la concursul “The Red Dot Award”. Acest concurs apare prima dată în anul 1955, când un juriu a fost format pentru a evalua cele mai bune inovații de design. În prezent există 48 de categorii precum: fashion, accesorii, echipament medical, mobilă, drone etc.

În timpul procesului de adjudecare ce durează câteva zile, experți internaționali evaluează îndeaproape aceste obiecte. Ele nu sunt comparate ci sunt discutate, testate și evaluate individual. O caracteristică importantă a acestui concurs este faptul că juriul face această evaluare în mod direct apoi declară dinstincțiile.

În cazul în care obiectele sunt premiate “Red Dot”, designerii pot folosi această etichetare recunoscută la nivel Mondial, pentru a atrage atenția asupra designului calitativ al produsului lor. Prezența în Anuarul Red Dot Design, precum și expoziția obiectelor respective în Muzeele Red Dot Design, crește popularitatea lor și a creatorilor acestora.

Compania Lamilux a participat cu proiectul “Glass Element”, părinții acestui sistem de iluminare fiind Managerul Tehnic Joachim Hessemer și echipa lui. El descrie acest “Glass Element F100” cu design rotund, ca și o urmare a cuadraturii cercului, deoarece secțiunea transversală a profilului se bazează pe o suprafață de 80×80 milimetri. Armonia din proiectarea elementului, creează topologia razei și a proporțiilor. Raza de indoire selectată a geometriei profilului, este direct proporțională cu raza descrierii clare a acoperișului și crește cu un factor de 0,05. Această lege recurentă de proiectare, determină fundamental designul. La fel ca și construcția geamului structural, prin care luminatorul de sticlă este manipulat fără elemente vizibile de conectare cu șurub.

Componenta decisivă a luminatorului este cadrul rotund din PVC. Dl. Hessemer și echipa lui, s-au scufundat în tehnologia de indoire a PVC-ului și în același timp stabilirea cadrului, pe o perioada de luni de zile, în acest mod creând noi tendințe în designul modern.

Pentru acest concept de design, versiunea rotundă a “CI System Glass Element F100”, compania Lamilux a fost premiată în primăvară anului 2018, cu premiul “The German Design Award” în categoria construcțiilor și elementelor.

Juriul Red Dot declară următoarele: “Versiunea rotundă a elementului de sticlă Lamilux CI-System F100 permite ca lumina zilei să intre în cameră într-un mod plăcut din punct de vedere estetic și arhitectural. Este potrivit atât pentru clădirile de birouri, cât și pentru proprietățile rezidențiale. Designul transmite stabilitate și echilibru. Suprafața frontală superioară în formă de inel, care este aliniată orizontal cu direcția geamului, creează o impresie de protecție. Cu ajutorul unei suprafețe arcuite distinctive, verticalele puternice și suprafața orizontală calmă sunt legate împreună pentru a crea o unitate armonioasă.” 

UN DESIGN FRUMOS CARE VA DURA

Luminatorul rotund a lăsat marginile murdare de domeniul trecutului: Profilul reproiectat al ramei permite scurgerea apei în mod nestingherit. Geamurile garantează o vedere clară și permit pătrunderea unei cantități generoase de lumină. Totodată, deoarece au izolație fonică, minimizează zgomotul ploii, iar finisajul alb-mătăsos al suprafeței interioare, nu necesită lucrări suplimentare din gips-carton. Acesta este disponibil cu geam dublu sau triplu montat pe un suport circular, complet izolat termic din compozit armat cu fibre. Liniile izotermale optimizate pentru zonele izolate termic, fără puncte slabe, asigură o izolație termică superioară în toate părțile structurii. Conceptul de produs Lamilux fără punți termice, înseamnă eficiență energetică maximă, într-un design premiat.

Articol realizat de Bianca Bucur, departament marketing Skylux ConstructionRelated Articles

Back to top button