Legea care stimuleaza constructia de noi hale industriale si depozitare
Actul normativ care aprobă categoriile de construcţii supuse autorizării privind securitatea la incendiu, adoptat în această vară de Guvernul României, forţează producătorii care îşi desfăşoară activitatea în depozitele ridicate în perioada comunistă să se mute în spaţii noi, în afara oraşelor.
„Se întâmplă fenomenul mutărilor din depozitele vechi construite în perioada ceauşistă, pentru că acestea nu sunt dotate cu instalaţii performante de stingere a incendiilor. O investiţie într-un depozit de genul acesta este foarte mare, înălţimea lor nu ajută, pentru că au maxim 6-7 metri, iar rampele de acces sunt simple platforme betonate. Procesul de mutare va fi accelerat de noua lege ISU.
Suprafaţa cumulată a acestor platforme este echivalentul a 10-15% din stocul de depozite moderne al României, calculat la circa 2 milioane mp, a declarat in capital.ro Laurenţiu Duică, director asociat în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers International.
Un alt factor care stimuleaza constructia de noi facilitati de productie este situaţia de conflict din Ucraina şi Turcia care ajută România să accelereze ritmul de dezvoltare al spaţiilor industriale, pentru ca piaţa să ajungă la 5-6 milioane de metri pătraţi în următorii cinci ani.
In acest an IBC Focus a identificat 1830 de proiecte industriale in diferite tipuri de executie. Zonele in care se construiesc cele mai multe hale industriale sunt NordVest si Centru.
Vrei sa ofertezi la proiecte industriale care acum se construiesc? www.santiereonline.ro