Stiri

Liting Universal Group vine la Brăila să realizeze o fabrică de producție corpuri iluminat

Primarul Marian Dragomir a anuntat, joi dimineata, in cadrul unei conferinte de presa, ca mall-ul Armonia, situat la iesire din oras spre Focsani, a fost cumparat de catre o companie din China, infiintata in 1985, cu o cifra de afaceri de 80 milioane USD, care isi va infiinta, aici, Centrul european pentru productie si operatii. Mai exact, in fostul mall va functiona o fabrica in care se vor produce corpuri de iluminat pentru locuinte, produse care vor ajunge apoi in magazine din Europa.

Primaria le-a oferit investitorilor chinezi de la Liting Universal Group numeroase facilitati pentru a reusi sa ii convinga sa se opreasca la malul Dunarii, in contextul in care au fost vizionate amplasamente din mai multe orase ale tarii. Astfel, Municipalitatea le-a promis chinezilor, printre altele, ca va incepe reabilitarea Soselei Focsani, ca va infiinta o statie de autobuz in zona Armonia si ca ii vor ajuta sa obtina statutul de Parc Industrial.

„Se va realiza productie, iar sediul societatii este in Braila. Au existat discutii privind atragerea unor parteneri din zona asiatica. Vor fi angajati directori, ingineri, tehnicieni si lucratori”, a spus edilul.

Fabrica va incepe productia la sfarsitul acestui an, in iarna, cu aproximativ 200 de angajati, urmand ca in trei ani numarul angajatilor sa ajunga la 600. Angajarile vor incepe din toamna.
Related Articles

Back to top button