Stiri

Mall-ul de pe platforma Vulcan, in stand-by

Grupul NEPI a incheiat un contract de achizitie de actiuni impreuna cu Michael Topolinski, CEO-ul Benevo, in vederea achizitiei comune a terenului uzinei Vulcan din Bucuresti, prin intermediul societatii Zircon Properties, cu intentia de a dezvolta un centru comercial.

„Au existat intarzieri neprevazute in procesul de obtinere a autorizatiilor necesare. Totodata, intre cele doua parti au aparut neintelegeri ce fac ca dezvoltarea in comun a centrului comercial sa devina improbabila„, se arata in raportul NEPI transmis marti Bursei de Valori Bucuresti.

“NEPI si Topolinski negociaza in prezent o separare pe cale amiabila in cadrul tranzactiei Vulcan Value Centre. In eventualitatea unui esec al dialogului asocierea poate esua, caz in care NEPI poate continua pe cont propriu proiectul”, se precizeaza in raport.

Expunerea neta a NEPI in cadrul acestei asocieri este limitata la 2,6 milioane euro, ceea ce inseamna ca nefinalizarea acestui proiect nu va avea un impact semnificativ asupra situatiilor financiare, mai mentioneaza oficialii companiei de investitii.

Mall-ul din Bucurestii Noi, prima neintelegere intre cei doi investitori

In iunie anul trecut, NEPI a iesit din afacerea cu firmele Benevo si CD Capital, cu care trebuia sa dezvolte mall-ul Victoria City Center din cartierul Bucurestii Noi, si a incheiat un nou acord, tot cu cei de la Benevo, pentru parcul de retail de pe fosta platforma Vulcan, investitia in noul proiect fiind estimata atunci la 20 milioane euro.

In toamna anului 2011, NEPI isi facea intrarea pe piata mall-urilor prin joint venture-ul cu canadienii de la Benevo pentru proiectul Victoria City Center, care urma sa fie construit pe fosta platforma Dacia Textile. Fondul sud-african a platit atunci 5 milioane de euro in schimbul a 50% din actiunile companiei dezvoltatoare.

Benevo a cumparat inapoi participatia de 50% a NEPI, returnand tot capitalul investit de sud-africani. In locul lor, a venit un alt fond de investitii, care va plati 49% din banii necesari dezvoltarii centrului comercial.

Victoria City Lifestyle va avea o suprafata de 68.000 metri patrati. Cel mai important chirias anuntat pana acum este Cora. Livrarea proiectului este programata pentru al treilea trimestru din 2014.

In locul mall-ului din Bucurestii Noi, NEPI s-a orientat catre cel din Rahova: Sud-africanii au intrat in parteneriat  cu dezvoltatorul canadian Benevo in cadrul afacerii de pe fosta platforma Vulcan, unde Benevo vrea sa construiasca un parc de retail.

Fosta platforma Vulcan din Bucuresti, cu suprafata de 77.000 mp, a fost cumparata cu 23 de milioane de euro de Benevo la inceputul anului trecut cu intentia de a construi un nou parc de retail de peste 28.000 de metri patrati, ce va include un magazin Do-It-Yourself, un hypermarket de 10.500 de metri patrati si o galerie comerciala.

Oficialii Benevo declarau anul trecut ca proiectul a avansat destul de rapid din ianuarie, pe partea de inchirieri si design si ca lucrarile de constructie vor incepe la sfarsitul lui 2012 si vor fi finalizate in 2013.

„Aceasta locatie (fosta platforma Vulcan – n.r.) a iesit in evidenta datorita dimensiunii sale, a locatiei si a posibilitatilor de acces”, a declarat anterior Michael Topolinski, CEO al Benevo Capital.

New Europe Property Investments (NEPI) este un fond de investitii sud-african ce detine active de peste 600 de milioane de euro in Romania, printre cele mai importante fiind cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila, dar si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

Fondul de investitii a raportat in primul semestru un profit atribuibil actionarilor de 21,7 milioane euro, cu 51% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare transmise marti Bursei de Valori Bucuresti.

Benevo Capital, fond de investitii canadian, dezvolta in Romania 94.000 metri patrati de spatii comerciale, investitiile fiind estimate la peste 200 de milioane de euro.

Sursa
Related Articles

Back to top button