Stiri

De ce depozitarea haotica poate creste productivitatea in hala ta de depozitare?

sursa poza
Luam de exemplu studiu de caz pe cel mai mare retailer online din lume, Amazon.
Hai sa aruncam o privire in interiorul “haoticelor” depozite ale Amazon.

Iata o ghicitoare pentru voi: cine, la nivel mondial, poate sa vanda 17 milioane de produse individuale, in 24 ore?

Aceste numere sunt preluate din statisticile oficiale ale departamenului de vanzari Amazon din 2011, iar pentru prima data incep sa circule pe Internet la nivel global poze ale celor 80 de depozite cu articole inmagazinate de-a dreptul “haotic”.

Prin “depozitare haotica” trebuie sa intelegem faptul ca toate bunurile sunt stocate de Amazon, in mod intentionat, la intamplare. Acest refuz de clasificare a produselor nu creează doar un flux mai bun al materialelor, ci, de asemenea, ajuta ca schimbarile din gama de produse sa fie realizate mult mai usor

Blog-ul SSI Schaefer are o buna explicatie pentru acest proces “haotic”: angajatii depozitului duc bunurile intrate la sistemul de rafturi, unde acestea sunt plasate la pozitiile neocupate din raft.

Fiecare spatiu de pe raft are un cod de bare unic, la fel si fiecare produs. Folosind scannere portabile, personalul inregistreaza spatiul din raft precum si produsul corespunzator, transmitand astfel computerului unde sunt localizate bunurile cu exactitate.

Ti se pare usor?
Hai sa vedem cum arata si in interior!

 


sursa poza

sursa poza

sursa poza

sursa poza

sursa poza

 


sursa poza

 


sursa poza

 


sursa poza

sursa
Related Articles

Back to top button