Stiri

Manuel Borcan, Director de Vanzari si Marketing RAP Development: „Ne distingem prin responsabilitate, flexibilitate, profesionalism, calitate si eficienta in dezvoltarea proiectelor”

Companie membra a RAP Group, RAP Development – Antreprenor General dezvolta proiecte la cheie in domeniul constructiilor – sectorul industrial.  Pe parcursul celor peste 12 ani de activitate, au dezvoltat peste 30 de proiecte cu obiective industriale in calitate de Antreprenor General, edificand peste 80.000 mp suprafete construite la cheie la care se adauga peste 200.000mp de alte tipuri de lucrari (amenajari, fundatii, bazine intangibile de apa, statii de epurare, terasamente, platforme exterioare, fundatii tehnologice etc.). Cum a fost anul 2018 si cum se arata piata pentru urmatorii 5 ani am discutat cu dl Manuel Borcan, Director de Vanzari si Marketing al RAP Development intr-un interviu acordat InfoHale.

Cum ati incheiat anul 2018 si ce planuri v-ati facut pentru anul 2019?

Desi cifra de afaceri s-a situat la aproximativ acelasi nivel cu anul precedent, am reusit ca prin eficientizarea activitatii sa obtinem rezultate pe proiecte mai bune, de asemenea ne-am asigurat prin contractarea unor proiecte importante in ultima parte a lui 2018 si un bun start al anului curent.

Misiunea RAP Development este de a ne dezvolta printr-o abordare sistemica a procesului de organizare si prin imbunatatirea continua a culturii organizationale avand ca scop cresterea semnificativa a cifrei de afaceri, a prezentei in piata si de ce nu obtinerea unui loc mai bun in Top 100.

Stim ca in anul precedent ati reusit sa ajungeti in topul celor mai puternici 100 antreprenori generali din Romania, top realizat de IBC Focus. Ce reprezinta acest lucru pentru dvs. si cum planuiti sa avansati in acest clasament?

Intrarea in top ne-a adus o satisfactie foarte mare, avand in vedere ca viziunea noastra pentru 2018 era reprezentata de acest lucru. De asemenea intrarea si ramanerea in Top 100 face parte din strategia noastra de promovare, crescand vizibilitatea rezultatelor companiei. Planuim sa avansam in acest clasament oferind servicii complete si integrate, fiind un partener de incredere cu o echipa stabila, motivata si in continua dezvoltare.

Daca ati putea modifica ceva la domeniul constructiilor in prezent, ce ati modifica si de ce?

Ne-am dori o mult mai buna viteza de reactie din partea aparatului administrativ privind solicitarea si obtinerea documentelor si avizelor/autorizatiilor necesare inceperii unui proiect. Adesea ne-am aflat in situatia de a pierde sau de a fi amanate investitii importante datorita timpului foarte mare necesar autorizarii lor.

Cum se vede evolutia domeniului industrial din Romania prin prisma activitatii dvs.?

Beneficiarii activitatii noastre, aici vorbim atat de cei de pe plan national cat si companiile straine, dezvolta activitati in ramuri diversificate ale segmentului industrial. Analizand diversitatea proiectelor si numarul de solicitari primite credem ca Romania reprezinta in continuare o piata de interes privind dezvoltarea domeniului industrial.

Care a fost in 2018 cea mai mare provocare intalnita in activitatea dvs.?

Castigarea unei licitatii, dintr-un numar de 28 de companii participante, privind proiectarea si executia unui obiectiv industrial avand o suprafata construita de peste 6000mp la care se adauga 15.000mp platforme BCR exterioare. Proiectul a fost si finalizat in termenul foarte scurt cerut de beneficiar.

Vorbind de provocari, care considerati ca a fost si cel mai important proiect realizat in 2018?

Pe langa cel mentionat mai sus, un alt proiect important din 2018 este o investitie tip greenfield al unui partener german cu care de altfel am dezvoltat si alte investitii. Acesta presupune proiectarea si executia unei hale de productie, depozitare si spatiu administrativ de peste 8000mp la care se adauga amenajari exterioare de 6000mp.

Avand in vedere ca activati intr-un domeniu destul de dinamic, cum luptati cu concurenta?

Conceptul pe care il abordam este cel al evolutiei si adaptarii continue, fiind o echipa stabila, motivata, axandu-ne pe dezvoltarea resursei umane si a culturii organizationale punand accent pe sanatatea si siguranta in munca. Ne focusam pe utilizarea eficienta a tuturor resurselor, pentru obtinerea unei calitati ridicate cu costuri optime, respectand intocmai termenele agreate.

Ne distingem prin responsabilitate, flexibilitate, profesionalism, calitate si eficienta in dezvoltarea proiectelor.
De asemenea un alt avantaj este reprezentat de faptul ca suntem parte a unui grup de firme si avem puterea sa actionam atat independent cat si unitar. RAP Group este un grup de companii diverse. Fiecare se concentreaza pe un domeniu de activitate, de la lucrari generale de constructii, la instalatii electrice, termice, sanitare si tehnologie de proces pentru industria alimentara, farmaceutica, a tutunului, a ingrijirii personale sau chimica. Localizate in Brasov, Romania, companiile grupului RAP au dezvoltat proiecte internationale in 40 de tari, pe 6 continente.

In opinia dvs., cum o sa arate piata de constructii peste 5 ani de acum in colo?

In pofida faptului ca domeniul constructiilor a fost declarat „prioritar si de importanta nationala” pentru economia romaneasca, de asemenea analizand evolutia concurentei in ultimii ani, consider ca vor supravietui doar companiile eficiente, capabile de evolutie si adaptare continua.

Daca ati fi avut posibilitatea de a alege un alt domeniu in care sa activati, care ar fi fost acesta si de ce?

Posibilitatea de a activa in alt domeniu a existat, insa am ales sa profesez in domeniul constructiilor, datorita diversitatii si complexitatii. Este un domeniu dinamic, plin de provocari, ce stimuleaza dezvoltarea, atat profesionala cat si personala.

Totusi, un domeniu in care mi-ar fi placut sa activez ar fi fost domeniul IT, fiind pasiunea mea inca din copilarie.
Acum pot concluziona faptul ca poate ca as fi fost o persoana mai linistita activand in domeniul IT, dar probabil nu as fi avut parte de aceleasi satisfactii de pana acum.

Pentru final, va invitam sa facem un exercitiu de imaginatie. Pentru ce ati vrea sa va tina minte lumea peste 10 ani de acum in colo?

Ne dorim sa ramanem acel partener serios si de incredere ca si pana acum.
Related Articles

Back to top button