Stiri

Mașinile de înaltă tehnologie duc siguranța construcției de zgârie-nori la un alt nivel

Două proiecte majore de construcții înalte au beneficiat de tehnologia în stil robotizat în ultimele luni pentru a accelera timpul de construcție și pentru a menține angajații în siguranță în timp ce lucrează la înălțime.

Platforma Kokoon

Echipa de proiect pentru 50 Hudson Yards din New York City s-a bazat pe o mașină fabricată în Italia care „se urcă” hidraulic pe latura clădirii pentru a oferi structură și pasaje pentru lucrători în timp ce construiesc structura metalicî a clădirii. Odată structura metalică pentru anumite etaje este finalizată, mașinăria Despe Self-Climbing Kokoon retrage pasarelele, își activează cilindrii hidraulici și se ridică până la nivelurile următoare.

sursă: constructiondive.com

Membrii echipajului de la 50 Hudson Yards au folosit Kakoon în loc de sisteme tradiționale, reducând timpul necesar unei macarale, scăzând costurile forței de muncă și îmbunătățind siguranța lucrătorilor, potrivit contractorului general Besix Group. Unitatea a sporit siguranța și pentru pietoni, protejându-i de resturi și accidente legate de căderea obiectelor.

Sistemul Schindler RISE

Pentru un zgârie-nori din Dubai, Besix a apelat la un robot pentru a facilita instalarea ascensoarelor și a face procesul mai rapid. Antreprenorul general a implementat sistemul Schindler RISE, care se deplasează la toate nivelurile unei clădiri pentru a măsura cu precizie și a găuri pentru a seta șuruburile de ancorare necesare la instalarea șinelor de ghidare a liftului și a ușilor.

Tehnologia face construcția mai rapidă și mai precisă, îmbunătățind în același timp condițiile de siguranță pentru tehnicieni.

sursă: constructiondive.com

Cu termen de livrare în 2022, Uptown Tower are o înălțimea de 340 metri și va fi prima clădire din cartierul Uptown Dubai cu uz mixt. Turnul va avea 188 de camere și apartamente de lux, restaurante, spa-uri, facilități de conferințe și 229 de unități rezidențiale.

De asemenea, RISE a fost implementat comercial în proiectul TrIIIple din Viena și Turnul Varso din Varșovia, care va fi cel mai înalt zgârie-nori din Uniunea Europeană după finalizarea planificată în 2022, potrivit companiei.

Related Articles

Back to top button