Stiri

Mega-Malluri cu mega-amanari in Satu Mare

sursa poza

Complexul comercial de pe strada Cap Pod Golescu, deţinut de omul de afaceri Vasile Bud, alături de Mega Mall, complexul comercial aflat în construcţie pe Drumul Careiului, în zona Bisericii “Sf. Împ. Constantin şi Elena”, sunt cele două mall-uri în care sătmărenii îşi mai pun speranţa că vor depăşi stadiul de proiect, după ce Atrium Centers şi Armonia par să-şi fi dat definitiv obştescul sfârşit. Omul de afaceri Vasile Bud a afirmat că există o serie de firme intresate de spaţiile comerciale din complexul comercial, aflat aproape de finalizare. De cealaltă parte a podului Golescu, Mega Mall înseamnă în 2013 doar un teren viran, defrişat în toamnă. În timp ce construcţia acestuia din urmă întârzie, preţurile terenurilor în zonă au luat-o razna.

Mega Mall, mega întârziere
Ultimul grafic de execuţie anunţat presupunea finalizarea lucrărilor la Mega Mall în luna iunie a acestui an. În ianuarie 2011, la finalul unei runde de discuţii cu reprezentanţii investitorilor, ex-primarul Iuliu IIyes afirmase că lucrările vor debuta în primăvară şi că acestea vor dura aproximativ un an şi jumătate. În momentul de faţă, la un an de la anunţul fostului primar, terenul viitorului mall este în continuare viran.
Proprietarii micilor afaceri derulate în zonă şi-au pus speranţe mari în finalizarea investiţiei, care va genera un nou vad comercial pe malul stâng al Someşului, şi speră că vor putea profita de vecinătate. “Aşteptăm. Lucrările la Kaufland au pornit la vreo patru ani de la cumpărarea terenului. Se împlinesc şi aici nişte ani, sperăm să înceapă lucrările în primăvară, să se termine odată cu criza”, ne-a declarat patroana unui local situat în vecinătatea parcării viitorului Mega Mall.

McDonald`s, atraşi de proiectul austriac
Mega Mall va fi construit de firma Real Magnum din Austria, membră a consorţiului Real 4 You Immobilien Gmbh, care îşi desfăşoară activitatea în Austria, România, Ungaria, Bulgaria, Slovacia şi Republica Cehă. Potrivit proiectului, clădirea din Satu Mare, care ar trebui să devină cel mai frumos edificiu modern din urbe, va avea 22.000 metri pătraţi de închiriat pe trei niveluri şi peste 700 de locuri de parcare, o zonă de servire a mesei, terasă şi zonă pentru recreaţie şi distracţie.
Surse din mediul de afaceri afirmă că proiectul derulat la Satu Mare, prin Real Magnum, de consorţiul austriac Real 4 You, a stârnit inclusiv interesul McDonald‘s, care ar fi interesaţi de achiziţionarea unui teren de aproximativ 20 de ari, situat între digul Someşului şi viitoarea parcare a mall-ului. Potrivit surselor, terenul a stârnit interesul grupului american datorită poziţionării, acesta fiind situat în vecinătatea celui mai mare viitor mall din Satu Mare, dar şi cu acces direct de pe pod, pentru clienţii pedeştri.

Cifrele astronomice ale imobiliarelor
Surse din mediul de afaceri susţin că într-una dintre ultimele tranzacţii imobiliare efectuate în zona Mega Mall, retailerii au plătit pentru doi ari de teren nu mai puţin de 350.000 de euro. Potrivit aceloraşi surse, un proprietar din zonă a refuzat o ofertă de 1,8 milioane de euro pentru aproximativ 20 de ari de teren. Sumele uriaşe vehiculate în tranzacţiile din jurul Mega Mall au generat o creştere a pretenţiilor financiare afişate de toţi proprietarii de terenuri şi afaceri din zonă, care speră că, în mod direct sau indirect, Mega Mall îi va îmbogăţi.

Mall-ul lui Vasile Bud, speranţe în 2013
De pe terenul viran al Mega Mall este vizibil şi şantierul mall-ului Zirmer Bud, situat la celălalt capăt al podului Golescu, la care s-a lucrat intens. Omul de afaceri Vasile Bud a amânat în 2011 deschiderea oficială a complexului şi anunţă că încearcă să-l deschidă în 2013. Mall-ul dispune de două parcări subterane de 200 de locuri şi circa 12.500 de metri pătraţi de spaţii comerciale. La etajul V este amenajat un SPA modern.
DM, un lanţ farmaceutic german, intrat recent în Iulius Mall la Cluj, a semnat un precontract pentru închirierea unui spaţiu de 800 mp în mall-ul amintit. Leonardo a contractat deja un spaţiu, iar Profi şi Carrefour şi-au arătat interesul pentru a deschide supermarketuri în incintă, dar se negociază şi cu Stradivarius. “Dorim un grad de ocupare de peste 90% – 95% înainte de a deschide oficial mall-ul. Am decis să nu ne axăm pe magazine autohtone şi să încercăm să aducem firme importante pentru sătmăreni. Nu vreau să deschid mall-ul cu trei etaje ocupate când eu am cinci”, a explicat Vasile Bud, care a afirmat că va face tot posibilul să inaugureze investiţia în acest an, poate chiar de Paşti.

sursa
Related Articles

Back to top button