Stiri

Mureș: Dezvoltatorul logistic CTP are planuri de extindere în Parcul Industrial Mureș

Cel mai recent proiect al CTP este cel prin care a preluat de la Mobexpert cele trei clădiri din Parcul Industrial Mureş.

„Noi livrăm circa 200.000 – 250.000 mp pe an, însă anul acesta estimăm că vom închide cu circa 2,5 mil. mp, adică un plus de circa 400.000 mp”, spune Ana Dumitrache, country head, CTP România.

„În acest moment avem un pipeline de achiziţii , avem discuţii avansate care urmează să se concre­tizeze. Acum există o contracţie de yield spre exemplu. Cele trei clădiri ale Mobexpert de la Târgu-Mureş sunt în Parcul Industrial Mureş şi avem planuri de dezvoltare, avem mai multe terenuri în studiu acolo şi vrem să extindem.

„Este un parc public, construit de două UAT-uri, are administraţie proprie şi este chiar lângă aeroport şi respectă toate normele. Am făcut un sale and lease back pe halele existente, vom face ceva îmbunătăţiri, dar sunt într-o stare bună. Intenţia este să le extindem deoarece mai sunt terenuri neocupate în parcul existent şi mai avem 2-3 locaţii bune ca infrastructură pentru a nu aduce trafic greu către zone rezidenţiale“, a explicat directorul de ţară.

Grupul  Mobexpert a închiriat o suprafaţă de peste 25.000 mp de spaţii de depozitare şi de birouri în Bucureşti, în proiectul CTPark Bucharest Norh. În total, Mobexpert ajunge să ocupe astfel o suprafaţă de aproximativ 100.000 mp de spaţii industriale şi logistice în parcurile CTP. Tranzacţia de la Tg Mureş marchează continuarea colaborării iniţiate în anul 2020, prin achiziţia depozitului principal al Mobexpert, o clădire de 38.000 mp, integrată ulterior în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din reţeaua  CTP.

Sursă: punctul.ro

Related Articles

Back to top button