Stiri

Nemtii negociaza deschiderea unui service pentru aparatele de zbor

sursa poza

Cea mai noua investitie luata in calcul pentru zona aeroportului baimarean este un service specializat pentru avioane. Ideea a fost avansata de catre o companie specializata din Germania si vine la scurta vreme dupa ce, la Tautii Magheraus, s-a deschis o statie de alimentare cu carburanti speciali pentru aparatele de zbor.

Directorul Aeroportului International Baia Mare, Mihai Patrascu, a aratat ca investitia germana ar putea reprezenta un factor decisiv pentru atragerea, pe viitor, a unor companii de transport aerian.

„Suntem in discutii cu mai multe companii aeriene de pe extern. In acest moment, purtam negocieri cu o companie de service si intretinere a avioanelor din Germania. Daca ea va investi in Baia Mare, avem sansa sa aducem mai multe curse externe”, a aratat Patrascu.

Noul sistem de balizaj si celelalte modernizari facute pe aeroportul baimarean au condus la cresterea numarului de curse aeriene in zona Baia Mare.

Traficul aerian neregulat pe pista din Tautii Magheraus s-a triplat in ultimii trei ani, iar conducerea se asteapta ca pana la finalul lui 2012, cifrele sa arate de patru ori mai multe zboruri neregulate decat in anul 2009.

sursa




Related Articles

Back to top button