Stiri

Noua investitie in parcul industrial din Jibou intr-o hala de 900.000 euro

sursa poza

Parcul Industrial din Jibou, resuscitat de o investiţie de sute de mii de euro

Parcul Industrial din Jibou are, începând de săptămâna trecută, un nou locatar. Producătorul italian de confecţii metalice, Fraven SRL Crişeni, a cumpărat aproape 28.000 de metri pătraţi, urmând să achite 434.000 de lei, ne-a declarat Oana Ivănescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Jibou.

 

sursa poza

Noul locatar va semna zilele următoare contractul de vânzare-cumpărare, urmând ca în luna aprilie a acestui an să demareze, pe terenul de la Jibou, construcţia unei noi hale. Investiţia este estimată la aproximativ 900.000 de euro, producţia urmând să demareze până la finele lui 2013. Fraven şi-a propus ca în acest an să angajeze, la punctul de lucru din Parcul Industrial, 50 de persoane, pentru ca în 2014 să facă alte angajări. Potrivit ultimei situaţii financiare, în 2011, societatea Fraven a avut 54 de angajaţi, a derulat afaceri în valoare de aproape 8,7 milioane de lei şi a obţinut un profit net de 1,3 milioane de lei.

Inaugurat în urmă cu aproape opt ani, Parcul Industrial din Jibou, o investiţie de 1,67 milioane de euro, se întinde pe 220.000 de metri pătraţi şi are cinci locatari. Primul venit, Grovinvest, producător belgian de mobilier, deţine aici 50.000 de metri pătraţi şi a creat 80 de locuri de muncă. Verbelco, al cărui obiect de activitate îl reprezintă confecţionarea de mobilier tapiţat, ocupă 36.000 de metri pătraţi şi are 70 de salariaţi. Alţi 10.000 de metri pătraţi revin producătorului de confecţii metalice, Arc Grup, cu 35 de lucrători, în timp ce Roca Real Estate, firmă producătoare de mobilier, ocupă 27.000 de metri pătraţi şi a angajat 24 de persoane.

Anunţat cu surle şi trâmbiţe ca o investiţie ce va schimba soarta oraşului de pe Someş, prin crearea a 1.000 de locuri de muncă, Parcul Industrial din Jibou nu a reuşit nici până în prezent să se “descotorosească” de toate parcelele. De-a lungul anilor, mai mulţi investitori s-au perindat prin peisaj. Unii au rămas la faza de intenţie, alţii nu au respectat prevederile din contractele încheiate cu autorităţile locale (nu au achitat redevenţa datorată la bugetul local, nu au depus proiecte pentru autorizare, nu au demarat investiţiile în terme de un an de la semnarea contractului), alţii au renunţat înainte de a începe.

Firmele care vor să concesioneze parcele în Parcul Industrial sunt obligate să aibă ca obiect de activitate industrii nepoluante, facilităţile oferite de Primăria Jibou fiind scutiri de la plata impozitului pe teren şi pe clădiri.

Sursa
Related Articles

Back to top button