Stiri

Planul Pirelli pentru Slatina: cea mai mare fabrica Pirelli din lume pana in 2017

sursa poza

Fabrica Pirelli de la Slatina va fi soluţia de rezervă pentru producerea pneurilor pentru F1.

Pirelli a dezvăluit că fabrica pe care o deţine în România la Slatina va deveni producătorul pneurilor pentru Formula 1 în cazul apariţiei unor probleme la unitatea de producţie din Turcia.

105 milioane de euro este investitia pe care o va face Pirelli la fabrica de la Slatina pana in 2017.

Pirelli este unicul furnizor de pneuri din Formula 1 şi produce cauciucurile la fabrica pe care o deţine în localitatea Izmit din Turcia. Comapnia italiană a anunţat însă că fabrica de la Slatina este capabilă în orice moment să preia producţia de pneuri dedicate Formulei 1 în cazul apariţiei unor evenimente neprevăzute la facilitatea din Turcia.

Informaţia a fost dezvăluită de Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Autosport.

Asta trebuie să facem în calitate de companie implicată, să construim o fabrică de backup în România. Nu este frumos să facem asta, dar asta trebuie să facem în calitate de companie profesionistă. Dacă ai o defecţiune la o fabrică, cel puţin poţi continua în Formula 1.

Facem acest lucru ca parte a asigurărilor de risc pe care le presupune implicarea în Formula 1. Nimeni nu ne-a cerut să facem asta, dar o facem pentru că suntem o companie profesionistă. Prin urmare, costurile sunt semnificative„, a declarat britanicul pentru Autosport.

La finalizarea investitiei, oltenii vor avea cea mai mare fabrica Pirelli din lume.

Dezvăluirile lui Hembery vin la aproximativ două luni după ce Pirelli a anunţat un program major de investiţii la fabrica de la Slatina, care prevede alocarea a 105 milioane de euro până în 2017. Investiţiile au ca scop principal creşterea producţiei de cauciucuri, facilitatea de producţie de la Slatina urmând să devină în 2017 cea mai mare fabrică Pirelli din lume.

In perioada 2005-2012, valoarea aproximativă a investiţiilor derulate de Pirelli în România se ridica la 550 milioane de euro.

Italienii de la Pirelli au anunţat că vor investi 105 milioane de euro în fabrica lor din România în următorii cinci ani. Pe lângă această sumă, Guvernul României va participa la investiţia italienilor cu 35 de milioane de euro, în conformitate cu legislaţia europeană. Fabrica Pirelli din Slatina era oricum în plan pentru o investiţie de 450 de milioane de euro în perioada 2005-2014, deci investiţia totală se ridică la aproape 550 milioane de euro. În baza acestei investiţii şi a viitoarei capacităţi de producţie, fabrica Pirelli din Slatina va deveni cea mai mare facilitate de producţie a concernului italian.

sursa poza

Noua investiţie în fabrica Pirelli din Slatina are rolul de a creşte suprafaţa fabricii de anvelope de la 180.000 de metri pătraţi la 200.000 de metri pătraţi în 2017, precum şi creştere capacităţii de producţie a acesteia. În plus, noua investiţie va oferi încă 500 de locuri de muncă în Slatina până în anul 2017. Unitatea de producţie din Slatina a fost inaugurată în 2005 şi reprezintă a doua facilitate Pirelli în România.

Pirelli este al cincilea producător de anvelope din lume, iar italienii sunt lideri pe segmentul premium la capitolul vânzări. Compania a fost fondată în anul 1872 şi deţine 19 fabrici la nivel mondial, amplasate pe patru continente, care dezfăşoară operaţiuni în peste 160 de ţări.

 

Pe final un video interesant despre cum vor funcţiona noile pneuri Pirelli:

Pirelli a publicat un clip video în care explică modul în care vor funcţiona pneurile Pirelli în sezonul 2013.

sursa

Sursa . Automarket.ro

 
Related Articles

Back to top button