Stiri

Noul trend in amenajarea spatiilor logistice

logisticaInfluenta SUA asupra Europei nu se opreste doar la nivel cinematografic sau vestimentar, ci se manifesta, treptat, si asupra amenajarii spatiilor industriale. Conform arenaconstruct.ro, infrastructura logistica din Europa ar putea copia in perioada urmatoare modelul Americii de Nord, pe fondul dezvoltarii comertului cu ajutorul internetului pe continent. Este opinia celor de la European Logistics Investment Briefing al PropertyEu.

„In Europa spatiul de stocare mediu pe cap de locuitor este la o treime fata de nivelul din America de Nord. Chicago are o populatie mult mai mica in comparatie cu Germania, dar de noua ori mai multe depozite. Europa ramane deficitara la acest capitol, asa ca nu exista dubii ca sectorul logistic va continua să creasca”, a precizat Logan Smith, director logistica International Investment Group la BNP Real Estate.

Astfel se vorbeste despre introducerea in logistica europeana a unor cladiri cu mai multe nivele sau cladiri hibride, alcatuite din spatii de depozitare la parter si locuinte la etajele superioare. O alta noutate adusa de acest trend ar fi construirea spatiilor logistice mai aproape de orase, implicit de locul de unde se fac livrarile, in special in zonele rezidentiale nou construite.

Printre dificultatile implementarii acestui curent in Europa se numara insa competitia mare pentru proiectele din zonele cheie, precum si diversificarea nevoilor de stocare si cresterea costului depozitarii speciale.

Cererea in crestere si lipsa ofertei solicita insa o alt abordare. Conform propertyeu.info, se asteapta cresteri pe acest segment  in special in Franta, Italia si Spania.
Related Articles

Back to top button