Stiri

O firma spaniola investeste 5 mil. euro la Cluj

Compania spaniolă Cikautxo, parte a concernului Mondragon Corporation, va produce în Câmpia Turzii componente din cauciuc pentru industria auto.

Spaniolii au cumpărat deja un teren pe care vor construi fabrica în zona industrială Reif din Câmpia Turzii și au depus la Ministerul Finanțelor o documentație pentru a primi ajutor de stat. „Au depus deja o documentație la Ministerul Finanțelor pentru a primi ajutor de stat și deja au cumpărat un teren în zona industrială Reif, deci s-a depășit stadiul de tatonări cu alte județe. Compania din Spania s-a extins în domeniul activităților industriale, iar la Câmpia Turzii va produce componente de cauciuc”, a declarat pentru citynews.ro primarul Radu Hanga.

Potrivit intențiilor anunțate de către firma din Spania, în 2014 vor finaliza construcția fabricii. Proiectul cuprinde două etape. Inițial se vor crea aproximativ 150 de locuri de muncă, iar ulterior fabrica se va extinde cu încă 100.

Cikautxo este o companie fondată în Spania în anul 1971, care produce și asamblează piese din domeniul auto, specializată în prelucrarea polimerilor şi a cauciucului.

Sursa
Related Articles

Back to top button