Stiri

Cea mai fashion hala din lume detine recordul mondial la gradini verticale !

sursa poze

E saptamana modei de la Milano, iar verdele este noul negru. Poate nu e in colectia din sezonul urmator al Prada, dar cu siguranta ca acest trend il regasim la Centrul comercial „Il Fiordaliso” din Milano, mall-ul de la marginea orasului, care detine titlul mondial pentru cea mai mare gradina verticala din lume, conform celor de la Cartea Guinness a Recordurilor Mondiale.

Proiectat de arhitectul – evident italian – Francesco Bollani, gradina masoara 1263 de metri patrati si include nu mai putin de 44.000 plante si 200 de flori care cresc intr-un sistem modular de recipiente metalice de dimensiuni mici. Genial!

Daca cei de la Guinness au certificat-o cea mai mare gradina verticala din lume, infoHALE o declara cea mai „fashion” hala din lume! 🙂

Va invitam sa urmariti galeria foto pregatita mai jos:

sursa poze

Imensa gradina verticala a fost inaugurata in anul 2010, dar a fost certificata ca un record de abia in septembrie 2012. Arhitectul Bollani a condus o echipa de creatie, la care a participat si un studio de arhitectura din Montpellier, Franta.

Cat a durat si cat a costat realizarea gradinii?

Ne-a luat un an sa asteptam sa creasca plantele intr-o sera si ne-au trebuit 90 de zile pentru a construi fatada„, a declarat Bollani pentru AFP. „A fost exact ca si cum ai construi un imens joc de Lego!

Simone Rao, directorul Centrului comercial, a declarat: „Este o arhitectura sustenabila, care ne-a ajutat sa combinam frumusetea naturala cu economia de energie, in timp ce respectam si mediul inconjurator.” El mai afirma ca prezenta gradinii ajuta la reglarea temperaturii cladirii prin izolarea si reducerea expunerii la lumina directa a soarelui, si astfel la mentinerea consumului redus de energie.

 

sursa poze

Arhitectul Bollani a declarat ca versiunea creata de el a fost mai usor de construit si de transportat, deoarece gradina este formata din containere (compartimente) metalice de mici dimensiuni. In acelasi timp, realizarea gradinii verticale din Milano a fost mai costisitoare decat in cazul altor metode clasice, ajungand la un cost total de 1 milion de euro, a declarat el.

De unde a pornit ideea gradinilor verticale?

Unii experti din domeniu il considera pe arhitectul francez Le Corbusier, ca fiind unul dintre primii care a conceput o gradina verticala, in anul 1923, ideea lui devenind foarte populara in cercurile de arhitectura.

Anterior gradinii din Milano, cea mai mare gradina verticala din lume a fost Jardín vertical Hotel Santo Domingo, la Madrid, care masura 844 de metri patrati.

 

sursa poze

Pe cand veti ajunge la un targ sau la o expozitie de constructii in Milano, va recomandam sa vizitati aceasta superba gradina verticala. Pana atunci, cititi infoHALE.ro !

Mai mult, veti putea reveni pe portalul partener www.HotelInvest.ro pentru a afla despre o alta gradina verticala, realizata in 2011, care pretinde a fi si mai mare ca si acesta din Milano, fiind vorba despre un hotel din Chile. Fatada hotelului este acoperita de o gradina verticala cu o suprafata de peste 1500 metri patrati.

Adaptare dupa: Architizer, NYdailynews, Dailymail, Inhabitat

 
Related Articles

Back to top button