Stiri

Oradea: cea mai mare investitie din ultimii 20 de ani

sursa poza

Concernul american Emerson va investi 50 de milioane de euro în parcul industrial Euro Business aparţinând municipalităţii orădene, investiţia fiind cea mai mare din ultimii 20 de ani înregistrată în Oradea şi vizând construirea de facilităţi de producţie, inginerie şi suport.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Emerson România, compania va concesiona o suprafaţă de 14 hectare de teren, urmând să construiască facilităţi de producţie, inginerie şi suport pentru diferite unităţi de afaceri din cadrul grupului, care vor crea 1.500 de noi locuri de muncă, transmite Mediafax. „Pe terenul de 14 hectare din incinta parcului industrial Euro Business Park Oradea, compania Emerson va începe în primele luni ale anului 2013 construcţia primei hale de producţie, cu o suprafaţă iniţială de 20.000 de metri pătraţi, urmând ca la sfârşitul anului să demareze lucrările la o clădire de birouri de aproximativ 7.000 de metri pătraţi, destinată activităţii de inginerie şi suport (back-office)”, se arată în comunicatul companiei, semnat de Călin Banciu, directorul general al Emerson România.

Potrivit sursei citate, investiţia estimată la 50 de milioane de euro (60 de milioane de dolari) va crea în următorii ani aproximativ 1.500 de noi locuri de muncă.

Reprezentanţii companiei Emerson vor semna cu primarul din Oradea, Ilie Bolojan, contractul de concesionare a celor 14 hectare de teren din parcul industrial joi după-amiază, în încheierea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local.

Emerson România deţine încă din 2006 unităţi de producţie în Parcul Industrial Tetarom II de la Cluj-Napoca.
Conform sursei citate, compania a iniţiat în Parcul Industrial Tetarom II construcţia unei noi hale de producţie şi birouri, care va adăuga 28.000 de metri pătraţi la suprafaţa construită existentă, de 35.000 de metri pătraţi. Emerson are 1.400 de angajaţi în Tetarom II şi estimează să ajungă la 2.800 de salariaţi în următorii ani.

sursa
Related Articles

Back to top button