Stiri

Hala care poate adaposti Statuia Libertatii si turnul Eiffel la un loc

Se spune ca acest hangar de la pereferia Berlinului a fost candva o baza militara, capabila sa adaposteasca pana la 20 de avioane. In anii 2000 cativa investitori virtuosi au cumparat acest colos de 14000 tone de otel si au reusit sa inghesuie aici un mic orasel turistic, cu aquapark, 200 m de plaja cu nisip natural, paduri tropicale si insulite.


sursa poze

Dimensiunile halei sunt gigantice: 360 m lungime, 210 m latime si 107 m inaltime. Statuia Libertatii ar incapea aici pe toata inaltimea sa, impreuna cu Turnul Eiffel culcat de-a lungul halei. Si daca tot suntem in sezonul Champions League aici s-ar putea juca simultan 8 meciuri (pe cele 66000 mp de hala s-ar putea intinde 8 terenuri de fotbal).


sursa poza

La vremea constructiei, cladirea a fost o adevarata provocare pentru arhitecti: 5 arce individuale, fara stalpi de sustinere interiori, cu un acopers de 70000 mp, capabil sa reziste presiunii ploii si zapezii.sursa poza

La reinventare, constructia a supus alti arhitecti, la alte provocari. Hangarul a fost transformat in cel mai mare centru de spa si sauna din Europa. Pe o suprafata de 10000 mp s-au amenajat 7 zone de SPA diferite. Peste 20000 de specii tropicale, plantate in interiorul halei au reusit sa atraga in timp si populatii de pasari si, de parca toate n-ar fi de ajuns, atmosfera tropicala este completata de sunete exotice in surdina, emise de difuzoare bine camuflate.


sursa poze

In interior se mentine temperatura constanta de 24-25 de garde C si temperatura apei in Marea Sudului si Laguna Bali de 28 si 32 de grade. Hala este deschisa 24 din 24 in fiecare zi din an, iar cu 34 de E iti poti darui o zi de odihna intr-un colt de paradis.


Si daca am inceput sa vorbim despre hangare cu surprize, iata un alt exemplu elocvent a ceea ce inseamna, nu judeca dupa coperta.

La prima vedere un hangar obisnuit sau poate o ferma cu cateva gaini ratacite, dar…in spatele portilor se ascunde un adevart paradis, de aceasta data, pentru iubitorii de automobile. Aici se ascunde nu doar o colectie impresionanta de masini legendare, dar si spatiu de agrement cu aroma de secol trecut.


sursa poze
Related Articles

Back to top button