Stiri

Parc industrial de 200 mil. € la Cluj

Parcul industrial de la Turda va fi dezvoltat de compania spaniolă Graells & Llonch şi va avea o suprafaţă totală de 545.781 mp. Construcţia va fi realizată pe un teren de 55 ha aflat în proprietatea Europa Capital. Aceasta este una dintre cele mai mari investiţii speculative demarate în plină criză imobiliară. Proiectul din Cluj va cuprinde hale logistice şi pentru distribuitori, hale destinate producţiei uşoare şi spaţii realizate la cererea ocupantului. Noul parc va oferi, de asemenea, suprafeţe de teren dotate cu toate utilităţile pentru companiile ce preferă să îşi dezvolte propria hală şi va acorda acestora suport în dezvoltare.

„Vom încerca să oferim un preţ pe metru pătrat sub media preţurilor practicate pe piaţă. Firmele vor beneficia de 5 ani fără taxe municipale, precum şi de o taxă de servicii de 12 ori mai mică decât în alte locaţii cu acelaşi profil. Taxa de servicii percepută de noi va fi de 0,7 euro /mp/an comparativ cu 0,5 – 0,7 euro mp/luna media pieţei“, a explicat Josep Mateu, directorul de marketing şi vânzări al companiei spaniole Graells & Llonch. Scutirea de taxe vine din faptul că proiectul intră în categoria parcurilor industriale.

Dezvoltatorul a anunţat că până la sfârşitul acestui an vor construi 25.000 mp şi vor crea circa 150 de locuri de muncă, iar pentru următorii trei ani parcul industrial se estimează că va genera circa 3.000 de locuri de muncă.

Europa Capital a mai început în octombrie anul trecut, alături de RPF Development, lucrările la prima fază a unui proiect rezidenţial amplasat în zona Vatra Luminoasă din Bucureşti. Proiectul va cuprinde două blocuri de 12 etaje cu un total de 151 de apartamente. Europa Capital este investitorul majoritar în proiectul Vitan Residence 2.

Lansat în 1928, Rockefeller Group este deţinut de Mitsubishi Estate Co. Ltd., entitate activă pe piaţa imobiliară ca dezvoltator, proprietar şi manager de fonduri de investiţii. Rockefeller Group Investment Management, coordonatorul tuturor investiţiilor, gestionează active ale unor terţe părţi de peste 610 milioane de dolari.

David Rockefeller, singurul nepot al lui John Rockefeller, fondatorul Standard Oil, are o avere estimată la 2,9 miliarde de dolari. El este capul familiei Rockefeller a cărei avere ajunge, conform unor estimări, la 110 miliarde de dolari.

sursa
Related Articles

Back to top button