Stiri

Parcul industrial din Romania care isi construieste gradinita si cresa

Pentru ca noua conjuctura in piata de afaceri din Romania presupune eforturi sustinute de a atrage forta de munca, un parc industrial din Romania copiaza modelul marilor centre de birouri si investeste in realizarea unei gradinite si crese. In aceste fel, parcul ajuta investitorii sai sa aiba un argument in plus atunci cand acestia recruteaza noi oameni.
Modelul deja se practica cu succes de catre marile centre de birouri moderne din Romania care au inteles nevoia parintilor de a avea gradinita si cresa in zona in care muncesc.

În ultima ședință Consiliului Local Oradea, a fost aprobat proiectul privind construirea unei creșe și a unei grădinițe în Parcul Industrial nr. 1 din Oradea, dar și echiparea acestora cu infrastructura educațională necesară.

Cererea de finanțare pentru proiectul “Construirea creșei și grădiniței din Parcul Industrial nr. 1, cu echiparea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară și preșcolară în Municipiul Oradea” a fost depusă la ADR Nord -Vest în luna aprilie 2018, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
Întrucât proiectul a fost admis, pe POR, aflându-se în etapa de precontractare, s-a trecut la întocmirea Proiectului de Hotărâre și aprobarea acestuia în ședința Consiliului Local. Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 6.804.035 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă este de 4.298.910 lei (inclusiv TVA) iar valoarea totală neeligibilă este de 2.505.125 lei (inclusiv TVA). Totodată, a fost aprobată contribuția proprie în proiect a Municipiului Oradea, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului în cuantum de 85.978 lei (inclusiv TVA). Arhitectul Cristian Pușcaș și-a expus pe mediile de socializare proiectul de grădiniță, pentru care a fost contractat de structurile municipalității.

Sursa:

Vrei sa ofertezi la santierele industriale in lucru din Oradea? www.victa.ro
Related Articles

Back to top button