Stiri

PEGAS vrea sa redeschida fabrica si linia de productie pentru a livra biciclete 100% romanesti

Celebrul brand de biciclete Pegas, extrem de popular in anii 70 si 80, dar disparut de pe piata dupa ’89, a fost readus la viata in 2011 printr-un proiect independent.

In prezent, bicicletele sunt un produs cu design romanesc, insa piesele din care sunt realizate sunt fabricate in Asia (cadrele sunt produse in Taiwan iar butucii in Japonia). Asamblarea finala se face in Romania insa dorinta antreprenorilor care au readus la viata brandul este sa redeschida fabrica Pegas, cel mai probabil la Zarnesti, in judetul Brasov, iar pentru aceasta investitie sunt in cautare de finantari.

foto: magazin Pegas Timisoara; sursa: bizbrasov.ro

In viitorul apropiat, bicicleta Pegas va fi un produs 100% romanesc, obiectivul nostru fiind sa redeschidem fabrica Pegas si liniile de productie, a declarat Andrei Botescu, unul dintre antreprenorii care a reinviat brandul Pegas.

Practic, daca brandul va ajunge sa vanda peste 30.000 de unitati anual (in ultimul an a produs 28.000 de biciclete), constructia unei fabrici proprii devine prioritara.

Obiectivul nostru principal este sa obtinem finantarea pentru redeschiderea fabricii. De asemenea, continuam sa ne dezvoltam portofoliul de biciclete, ceea ce inseamna ca noi modele Pegas vor aparea si anul acesta pe piata, a mai adaugat Andrei Botescu.

In urmatoarele 6 luni, compania urmeaza sa mai deschida inca 6 noi magazine in Bucuresti si in alte localitati din tara, aducand totalul de magazine la 12 (in prezent brandul are 4 magazine in Bucuresti, unul in Timisoara si unul in Ramnicu Valcea).

Sursa articol: bizbrasov.ro
Related Articles

Back to top button